Serie

Skribent

Viktor Eriksson

14 maj 2024 | 18:00

Nu har jakten börjat på Lara Croft till Amazons "Tomb Raider"

Den nya tv-serien får tyvärr klara sig utan Alicia Vikander.
Efter vad som verkar ha varit mycket fram och tillbaka har det nu blivit helt klart att Amazon kommer att göra en tv-serie baserad på spelserien “Tomb Raider” om utforskaren Lara Croft, rapporterar The Hollywood Reporter
 
Serien kommer att produceras och skrivas av Phoebe Waller-Bridge, som sedan tidigare mest är känd för superhyllade “Fleabag”. Produktionen kommer nu att börja söka världen över efter vem som ska spela Lara Croft. Sedan tidigare har karaktären spelats i långfilmssammanhang av både Angelina Jolie och svenska Alicia Vikander.
 
”Om jag kunde berätta för mitt tonårsjag att detta händer så tror jag att hon skulle explodera. “Tomb Raider” har varit en stor del av mitt liv och jag känner mig otroligt privilegierad att göra en tv-serie med så passionerade medarbetare. Lara Croft betyder mycket för mig, som hon gör för många andra, och jag längtar efter att ge mig ut på detta äventyr. Fladdermöss och allt”, säger Phoebe Waller-Bridge i ett officiellt uttalande.
 
Utöver tv-serien uppges Amazon även titta på att göra en ny “Tomb Raider”-långfilm och åtminstone ett tv-spel med Lara Croft.
 
Vem tycker du borde spela Lara Croft i den nya tv-serien?
| 14 maj 2024 18:00 |