Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 maj 2024 | 09:30

Nu kan du se senaste "Ghostbusters" hemma

Digitalpremiär för "Ghostbusters: Frozen Empire" - bara 1,5 månad efter biopremiären.
Det blir allt tajtare mellan biopremiär och digitalsläpp. "Ghostbusters: Frozen Empire" är det senaste exemplet på det. Filmen gick upp på bio i Sverige 3 april och släpps online idag, 20 maj.
 
Likt "Godzilla: The New Empire" är denna stämplad med "Biofilm hemma" och erbjuds som hyrfilm för 199 kronor hos SF Anytime. Du kan annars köpa filmen för 279 kronor.
 
Filmen hittas också på Viaplay Store, Microsoft Store, Apple TV och liknande tjänster.
 

Nya "Ghostbusters" floppade på bio

 
"Ghostbusters" som franchise firar 40 år i år, och många har kära minnen av Bill Murray-klassikern från 1984. Trots att flera ur originalgänget återvänder i den här senaste uppföljaren lyckades filmen inte dra till sig någon större biopublik.
 
Intäkterna för "Ghostbusters: Frozen Empire" ligger och nosar på 200 miljoner dollar. Det är sämre än både föregångaren "Ghostbusters: Afterlife" (2021) och den hånade "Ghostbusters" med Kristen Wiig från 2016.
 
"Ett underhållande tidsfördriv men inte mycket mer" tyckte MovieZines recensent Andreas Samuelson. "Det är kul och fartfyllt med högt tempo och fin balans mellan humor och familjevänlig spänning. Men när Dan Aykroyd pratar om att leva i sin ”guldålder” är det omöjligt att inte tänka tillbaka på filmen från 1984 och sakna de framlidna Ivan Reitman och Harold Ramis".
 
| 20 maj 2024 09:30 |