Serie

Skribent

MovieZine

26 januari 2023 | 09:15

Madeleine Martin tar huvudrollen i ny Viaplay-serie

"Jana - Märkta för livet" har även Guldbaggevinnarna Sigrid Johnson och Zlatko Buric i den stjärnspäckade rollistan.
Inspelningarna av Viaplays nya dramathriller i sex delar är igång. Arbetet sker i stora delar av Norrköping och även i Stockholm.
 
"Jana - Märkta för livet" baseras på den första boken i författaren Emelie Schepps bokserie om åklagaren, och före detta barnsoldaten, Jana Berzelius. Huvudrollen spelas av Madeleine Martin som vi kunnat se i "Dystopia" och filmen "Tack för senast".
 
– Det känns väldigt kul att få spela Jana. Karaktären liknar inget jag gjort tidigare. Jag har velat jobba med både Henrik och Felix länge, och är så imponerad av teamet på set. Det är ett privilegium att jobba med dem och dessa fantastiska skådespelare, säger Madeleine Martin.
 
 

Vad handlar "Jana - Märkta för livet" om?

 
Serien börjar med att en högt uppsatt chef för Migrationsverket hittas mördad i sitt hem och listan på misstänkta är lång. Som assisterande åklagare kliver Jana in för att delta i utredningen. Hon är ung och briljant men kämpar med fruktansvärda mardrömmar - något som hon alltid har fått höra är en följd av hennes barndom som flykting från ett krigshärjat land.
 
När kroppen efter den misstänkte hittas känner Jana igen något på hans ärrade kropp. Ju längre in i utredningen hon kommer, desto mer inser hon att det har med henne själv att göra och hon tvingas nu gräva i sin egen barndom som hon försökt förtränga. För att förstå sitt förflutna måste hon hitta mördaren - innan polisen gör det.
 
 

Skådespelarna i "Jana - Märkta för livet"

 
Madeleine Martin spelar huvudrollen som Jana. I rollistan ser vi bland andra tysk-svenske August Wittgenstein ("Hidden") spela åklagaren Peer Bruckner som leder fallet som Jana deltar i. De båda påbörjar en relation som med tiden utvecklas till en spirande romans.
 
I övriga roller syns bland andra August Wittgenstein, Fredrik Hallgren, Moa Gammel, Johan Ulveson, Pernilla August, Suzanne Reuter, Mahmut Suvakci, Peshang Rad, danske stjärnan Thure Lindhardt och guldbaggevinnarna Sigrid Johnson ("Comedy Queen") och Zlatko Buric ("Triangle of Sadness").
 
Serien har premiär längre fram på Viaplay.
| 26 januari 2023 09:15 |