Film

Skribent

Pontus Sagvold

16 maj 2024 | 05:00

Ikväll på tv: Andra filmen i serien om att köra bilar jättefort

“2 Fast 2 Furious” är den perfekta filmen för ett huvud som hängt för länge i solen.
Det är sent på kvällen. Du har jobbat hela veckan och värmen har tömt dig på energi. Du är inte i skick för att se ett viktigt drama. Vissa filmer är gamla flaskor vin, den här är Freeway cola från Lidl. Den är billig, snabb och full av socker.
 
Vem bryr sig om ett bra manus när människorna på skärmen är snygga och bilarna går fort? Inte jag. Jag kan ha mobilen i ena handen och kolla upp när musiken blir hög. Ibland är det skönt med en film som kräver absolut noll av mig.
 
Moviezine gav tidigare filmen 1/5 och skrev: “Jag gillar inte när man utgår ifrån "Nu ska vi ta och göra en uppföljare" och sedan krystar fram ett manus. Jag har inte för mig att "The Fast and the Furious" var någon vidare succé då den kom, och varför man ens valt att göra denna onödiga uppföljare är en gåta.”
 
Oändligt många filmer senare och lika många framkrystade manus har filmserien gasat utan att aldrig kolla bakåt.
 
Jag skulle kunna ge dig en beskrivning av handlingen, men den spelar ingen roll. Slå på teven och se Paul Walker, Eva Mendes, Ludacris, Tyrese Gibson och massa bilar. Ja, filmen saknar stjärnan Vin Diesel, men ibland kan det vara skönt att slippa honom.
 
Ikväll (torsdag) ser du “2 Fast 2 Furious” på Kanal 9 klockan 22:00, men du kan också se den imorgon (fredag) på Kanal 5 23:30.
 
Om du missar filmen på TV finns den även att streama på:

● Amazon Prime
● Viaplay
● SkyShowtime
| 16 maj 2024 05:00 |