Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 maj 2017 | 23:30

HBO bekräftar: Fyra nya "Game of Thrones"-serier är under utveckling

Det råder ingen tvekan om att HBO:s flaggskepp, "Game of Thrones", blivit en av TV-världens mest lyckade serier. Med endast 13 avsnitt kvar av originalserien har spekulationerna kring möjliga spinoff-serier varit många. Nu står det äntligen klart att vi kommer att få spendera mer tid i denna magiska värld framöver, mycket mer tid till och med.
Det var IGN som tidigare under dagen gick ut med nyheten om att HBO beställt fyra nya "Game of Thrones"-manus samt vilka som kommer skriva dem. 
 
Samtliga spinoff-serier är tänkta att utspela sig före händelserna i originalserien, men det är i nuläget ännu oklart vilka delar av "Game of Thrones"-universumet som kommer att utforskas närmare. När HBO fått in manusen kommer de att avgöra huruvida de faktiskt går vidare med dem från manusstadiet eller inte.
 
De bekräftade manusförfattarna för de olika projekten är uppdelade i fyra grupper med fokus på varsin tidsperiod inom "Game of Thrones"-universumet - men vilka dessa är vet vi alltså inte.
 
1. Max Borenstein ("Godzilla", "Kong: Skull Island")
2. Jane Goldman ("Kingsman: The Secret Service") och George R.R. Martin
3. Brian Helgeland ("L.A. Confidential", "Robin Hood")
4. Carly Wray ("Mad Men", "The Leftovers") och George R.R. Martin.
 
Eftersom det rör sig om prequel-serier är det inte helt omöjligt att någon av dem kan komma att handla om en av seriens mest godhjärtade karaktärer: Ned Stark, som spelades av Sean Bean. Det har länge spekulerats om att en Ned Stark/Robert Baratheon-spinoff skulle ha funnits på HBO:s (och fansens) önskelista och kanske döljer det sig en sådan i ett av de kommande manusen.
 
 
Värt att notera är också att George R.R. Martin, författaren bakom böckerna som ligger till grund för serien, är delaktig i arbetet bakom två av de möjliga spinofferna. För alla "Game of Thrones"-fans bör detta komma som goda nyheter - om man nu inte sitter och väntar på de avslutande böckerna i bokserien det vill säga. George R.R. Martin är notoriskt långsam när det kommer till att skriva klart böckerna som ligger till grund för "Game of Thrones". HBO-serien har redan gått om händelserna i de publicerade böckerna och kommer att avslöja slutet innan han själv hinner skriva klart böckerna.
 
George R.R. Martin och "Game of Thrones"-skaparna; David Benioff och D.B. Weiss, kommer att vara delaktiga i samtliga av de fyra projekten som exekutiva producenter.
 
Det finns inga bekräftade datum för de nya projekten ännu, den sjunde säsongen av "Game of Thrones" dyker upp hos HBO Nordic den 17:e juli och den sista säsongen någon gång under sommaren 2018. Innan dess vet vi förhoppningsvis mer!
 
Vilka spinoff-serier hoppas DU vi får se?
| 4 maj 2017 23:30 |