3
Helt ok X-men film men bra effekter och ett bra slut för karaktärerna vi lärt känna som unga. Dock är tidslinjen väldigt förvirrande.
Läs mer
1
Det finns en orsak till att denna film endast har en metascore på 43 av 100 och dåliga betyg överallt. Väntade länge med att se denna och det gjorde jag rätt i. Inget jag skulle rekommendera till folk 😔
Läs mer
4
Verkligen inte så dålig som många ger sken av. Väldigt bra i min bok!
Läs mer
4
En ny prequel med dem unga x-men hjältarna. Denna gång är hotet inte utifrån utan från en av deras egna! På ett räddningsuppdrag träffas den unga Jean av en utomjordisk kosmisk kraft, och om hon inte lär sig kontrollera den kommer hon förstöra allt i sin väg, även sin familj och vänner..... Jag tycker det var en av dem bättre "nya" X-men filmerna, vart ganska trött på alla prequels och tråkiga stories, men nu tyckte jag den kändes genuin och äkta. Kul med kvinnor som får både vara hjältar och antihjältar i ett! Bra gäng och kul att Sophie Turner tog plats och visar att hon kan göra nåt mer än Sansa Stark i GOT!! Hon är lysande och kommer slå stort, det blir spännande att följa henne... Betyget blir en stark 3a... Cast: James McVoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender mfl... AAA+
Läs mer
2
JMY
Störtdykning för Fågel Fenix Vad funkade: Ingen av skådespelarna behöver skämmas för sin insats i denna avslutande del om X-Men. Alla försöker och tar i för allt de har i kampen mot både ett tråkigt manus och ett sömnigt tempo. Mest speltid får självklart Sophie Turner och James McAvoy. Flera av de andra mutanterna får mest titta på när dessa två drabbar samman i oändliga hjärnkamper. Musiken av Hans Zimmer är bra och försöker även den att höja spänningen så gott det går. Filmens bästa del är inledningen som har både tempo och puls. Vad funkade inte: Hela storyn är det stora problemet. Har man sett de tidigare filmerna om X-Men så har man sett även denna. Det är faktiskt samma historia i varje film. Man skruvar ibland på några detaljer om Magneto är skurk eller inte och om någon viktig person dör i mitten. Annars är det precis samma handling gång efter gång. Men då kanske någon säger att; det funkar ju för James Bond så varför inte här? Jo för att här finns det inte utrymme för varken charm eller att vi ska orka bry oss om karaktärerna. Det känns som att tittarna vet precis vad som skall hända redan från första bildrutan. Jämför man denna film med Marvels Avengers så finns det mycket mer hjärta och variation i de filmerna.
Läs mer
3
Nu har jag varit och sett den nya "X-Men" filmen och ska med denna recension berätta vad jag tyckte. Men först lite om filmen handling. Under ett farligt räddningsuppdrag i rymden träffas Jean Grey (Sophie Turner) av en kosmisk kraft som gör henne till den starkaste mutanten av alla. Jean tappar alltmer kontrollen samtidigt som hon försöker bemästra sina nyvunna krafter, vilket inte bara hotar att splittra X-Men, utan hela världen. Efter nästan 20 år tvingas nu de mutanter vi lärt känna och älska att möta sin värsta fiende hittills - en av sina egna. "X-Men"-universumet börjar blir något svårt att hänga med i. Men om jag fattat det rätt så är alla "X-Men" filmer innan händelserna som avslutade "X-Men: Days of The Future Past" och sedan följdes upp med "X-Men: Apocalypse" de händelser som följs upp i "X-Men: Dark Phoenix". Tidsresor ändrade på det som tidigare skett och nu skapar mutanterna en ny framtid. Den nya framtid de skapar är jag inte fullt nöjd med hur den artar sig i den här filmen. Utan att säga för mycket så dör två av mig väldigt omtyckta karaktärer. Så det känns lite trist att man inte kommer att få se mer av dem i kommande "X-Men"-filmer". Detta sänker betyget lite på filmen. Men annars tycker jag att man får vad man förväntar sig. Ett spännande superhjälteäventyr där man får återse många av sina favoritkaraktärer ifrån "X-Men" universumet. Spännande är det dessutom att följa Jean Greys inre strid som ska avgöra vilket öde hon väljer. "Game of Thrones" stjärnan Sophie Turner briljerar verkligen i rollen som Jean Grey och Jessica Chastain är riktigt bra som skurken som vill komma åt Jean Greys krafter. Man får även en hel del spektakulära actionscener och snygga specialeffekter under resans gång. Jag är över lag nöjd med filmen "X-Men: Dark Phoenix" som levererar en härlig nostalgisk 90-tals känsla och ett äventyr i sann X-Men anda. Det enda som drar ner betyget lite är som sagt hur det slutar för några av mina favoritkaraktärer. Att de inte klarar sig kommer att rasera den framtid som skapades i "Days of Future Past". Sammanfattningsvis så är "X-Men: Dark Phoenix" en helt okej film, men har en del brister och därför landar mitt betyg på en trea av fem möjliga. En fyra hade det blivit om inte de där två karaktärerna hade dödats.
Läs mer
3
xyz
Håller helt med Ian Freer,Empire. Ett värdigt slut för X-Men inom Fox. Lite synd att det inte fanns mer 90-tals referenser inom musik mm. Ska bli intressant att se när Marvel/Disney väljer att introducera X-Men i MCU med en helt ny cast.
Läs mer
4
Asbra som alla X-men filmer
Läs mer