3
Helt OK som kvällsunderhållning, som tidigare recensenter nämnt, en väldigt "safe" och relativt förutsägbart manus. Men den gav ändå en hel del skratt, så för mig som redan sett serien tycker jag ändå filmen har ett hyfsat underhållningsvärde.
Läs mer
2
En riktig flopp, blir alldeles för lång.
Läs mer
1
Skräpet funkar inte på tv, och det funkar absolut inte på bio och det är underskott på underhållning det är verkligen inte värt ett besök på bio.
Läs mer
5
Väldigt rolig och bra hoppas dom gör en till film eller en ny säsong funkar också. Blev mycket skratt såg filmen 2 gånger på bio till o med😂
Läs mer
4
Som serien fast i filmformat, skratt, en del gråt.En hel del skämskudde. Älskar't!
Läs mer
3
Nu har jag varit och sett "Solsidan" i långfilmsformat på bio och ska med denna filmrecension berätta vad jag tyckte. Men först lite om handlingen. På julafton släpper Alex (Felix Herngren) bomben för sina närmsta vänner att han och Anna (Mia Skäringer) ska skiljas. Anna har börjat dejta en hunkig äventyrskille (Henrik Schyffert), medan Alex fått upp ögonen för en säljare på tandläkarkliniken (Frida Hallgren). Under tiden har Fredde (Johan Rheborg) egna bekymmer med sin hippie-far (Sven Wollter), och medan Mickan (Josephine Bornebusch) jagar den perfekta Instagram-selfien, upptäcker Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederblad) att de bara kan få barn med en spermadonator. För de mest frälsta "Solsidan" fansen är det här en kär återförening med karaktärerna i serien. Mycket är nämligen sig likt och filmen känns mer som ett förlängt avsnitt av serien än som en långfilm. Den enda skillnaden är att Felix Herngrens och Mia Skäringers karaktärer nu har beslutat sig för att separera så att temat blir skilsmässa och försök till att få nya relationer till att fungera. Samt blir det lite miljöombyten då karaktärerna bland annat lämnar seriens traditionella Solsidan miljö för bland annat det sommaridylliska samhället Torekov. Det bjuds på igenkänningshumor kring klasskillnader och relationsproblem vilket leder till många skratt. Henrik Schyfferts, Sven Wollters och Frida Hallgrens karaktärer är nya friska fläktar som tillför lite nytt till handlingen. Annars är det mesta sig likt som sagt och man får det man som inbiten följare av "Solsidan" serien förväntar sig. Filmen "Solsidan" kan starkt rekommenderas till de som följt serien. Är man inte bekant med serien så kanske inte långfilmen ger lika mycket. Själv har jag sett hela serien och gillar den så därav blev jag även underhållen av filmen som lockade till många skratt. En stark trea av fem möjliga får filmen av mig i betyg. Betyget hade blivit högre om manuset hade vågat ta ut svängarna lite mer och överraska.
Läs mer
4
Solsidan är nog årets bästa svenska komedifilm hittills som jag har sett. Att få se dem gamla karaktärerna på nytt gör mig så himla glad. Och den var rolig så in i helvete. Ingen kommer knappast bli besviken. Jag ger en stark 4:a!
Läs mer
4
Jag var inte redan frälst, men tyckte filmen var riktigt bra. Äntligen en svensk komedi som faktiskt är rolig. Bra balans mellan skoj o allvar. Bara att gratulera filmskaparna till en blivande kassako. Får en stark 4 av mej!
Läs mer