5
Helt galen film, från början till slut. Stundtals nästan outhärdlig med allt smygande och allt som kan gå fel. Den första halvan är filmen relativt lugn, men spänningen stiger oavbrutet tills det dramatiska och delvis oväntade slutet. med överraskande kraft slår till. Mer nervkittlande än den värsta skräckisen, utan att vara en skräckfilm. Dessutom snyggt filmat. Ett egentligen rätt enkelt manus som maxats på bästa tänkbara sätt. Får en svag 5/5 av mig .
Läs mer
2
Lite seg och lång men har ett spännande moment när familjen kommer hem efter resan och lite galet där mot slutet.
Läs mer
4
JT
Jag håller med recensionen nedan att den här filmen när man väl såg den upplevdes lite småseg och mest puttrade på i samma tempo ända till sista 20 minuterna. Men det är onekligen en bra film och en film man kommer på sig själv att gå och tänka på. Jag kan inte riktigt ställa mig in i kön som skriker mästerverk men en fyra är den absolut värd, ska bli spännande att se vad Bong Joon-ho går vidare med nu.
Läs mer
3
En film som växer på en. Filmen är egentligen lite seg, men samtidigt händer det något nytt hela tiden. Lite förutsägbar blir den på slutet, jag hade föredragit ett mindre bombastiskt slut. Känns som att manusförfattarna tog den enkla vägen. Men oavsett är filmen både småputtrigt rolig, fylld av härliga karaktärer och iaktagelser. Inte särskilt sympatiska, men fascinerande. Dock inte helgjutet. Det känns snarare som att Parasite blir bra för att det gentemot så mycket annat känns äkta. Därför blir de lite ologiska handlingarna i slutet småsura då man hade väntat sig mer. Men det kan också vara för att jag inte är korean eller fattig som det känns så. När jag kom ur biografen kändes det som en bra film men inte mer. Men ju mer jag tänker på den desto mer gillar jag den. 3,5/5.
Läs mer
4
Den koreanska filmen som tagit alla filmfestivaler med storm! Vi följer en fattig och arbetslös familj som gör allt dem kan för att hustla varenda krona dem kan komma över. När sonen i familjen får ta över en kompis läxläsning hos en rik familj, börjar snart en genialisk planering att byta ut alla arbetare mot sina egna familjemedlemmar.Hur långt ska dem gå och kommer dem komma undan med lögnen hela vägen??Otroligt skicklig och kreativ film. En underbar frisk fläkt från Hollywoods pang pang och explosioner. En film som sätter sig och som man får bearbeta i olika lager, missa inte i mellandagarna!! Betyget blir en stark 4a...Cast: Kang-Ho Song, Sun-Kyun Lee, Yeo-jeong Jo mfl... AAAA+
Läs mer