1
En skitig, svettig och sjuk Logan lever i en plåtburk i öknen med sin albinovän och charles xavier som har drabbats av typ alzeimers (eller helt vanlig demens då han är 90+ år ). Hels historien är väldigt dystopiskt, svettig och blodig, som ett våldsamt och känslofrånvänt Höstlegender ( ni vet den där filmen där en självfixerad och deprimerad Brad Pitt springer omkring och gråter med folks tarmar runt halsen medan folk omkring honom tar livet av sig). Jag hoppas jämt att personerna i såna här filmer ska vända sig till Jesus, få sina synder förlåtna och bli frälsta. Men det händer liksom aldrig i storfilmer med stor budget. Vill man se folk bli frälsta får man se mindre kostsamma produktioner. Jag vill bara tvätta mig efter att ha sett filmen. Jag vill ta en dusch, be en bön till Jesus, och sova och hoppas att jag glömt filmen till i morgon. PS. YMY beskrev annars filmen riktigt bra i sin recension här nedan: "en västern med klös i", hahaha. DS.
Läs mer
2
En ganska så seg och utdragen road-trip med en sleten Logan och junior som inte säger något men slåss som en best. R-rating var skönt med våldet och språket men med avsaknad av en riktigt stark fiende eller spänning. Gick att se en gång men inte mer. 2+/5 (5/10)
Läs mer
4
JMY
En western med klös i! När Hugh Jackman kör ett sista varv på skivan med sin Wolverine så blir det något helt nytt. Man kan nog närmast likna det med en western där vår rollfigur är långt borta från laserstrålar, äldre herrar med metallfobier och flygande robotar. Det hela berättas i ett långsamt tempo som ger plats för mer drama än action. Tro dock inte att vi blir utan det brutala våldet som skruvas upp några extra nivåer denna gång. Det är vackert, spännande och sorgligt. Ett värdigt slut på Hugh Jackman och Patrik Stewarts karriärer som X-Men!
Läs mer
3
Mycket våldsammare än vad man är van att se Marvel karaktärerna, vilket är ett plus. Snygga effekter men handlingen lämnar en del att önska. Hugh Jackman är TUNG som alltid. Dialogen vacklar men det är väl knappast därför man ser filmen? Udda men charmigt med Johnny Cash som avrundning.
Läs mer
4
Rå, skitig, blodig, rolig, känslosam - Kort och gott, en av de bästa X-men filmerna till dagens datum!
Läs mer
4
Detta kan vara den bästa serietidnings filmen sedan the dark knight! men den var inte perfekt på grund av att skurkarna var lite svaga karaktärsmässigt. Men allt annat var så så bra...4/5
Läs mer
3
En episk historia om den grymtande mutanten Wolverine får tyvärr ett slut men inte det värdiga slut jag hade hoppats på:( En sliten, full och avdankad Logan gör allt för inte hålla sig iform, han är sjuk och har helt gett upp hoppet, han dricker sig sakta ihjäl tills en ung mutant dyker upp i hans liv, mot hans vilja men som han helt enkelt inte kan släppa taget om och dem kör en sista strid tillsammans. Visst filmen är lite blodigare och lite skitigare än tidigare Wolverine filmer, men inte samma glöd och hade velat ha ett brakande slut på denna story och man, nu kändes det mest utfyllnad och plågsamt att se honom och att förmaska en sådär film endast genom massa blodiga slagsmål vann inte över mig tyvärr :( Hoppades på ett lite värdigare slut när det är sista filmen med Hugh Jackman, nåt stort fattas för att vinna mitt hjärta helt, så det blir en godkänd men inte så mycket mer 3a...hoppades på bättre slut.... Cast:Dafne Keen, Boyd Holbrook, Patrick Stewart mfl... AAA
Läs mer
4
Så var den äntligen här. Hugh Jackmans absolut sista film där han gör karaktären Wolverine. Den filmen har jag nu varit och sett och ska med denna filmrecension berätta vad jag tyckte. Men först lite om handlingen. I en nära framtid tar en sliten Logan (Hugh Jackman) hand om en sjuk Professor X (Patrick Stewart), i en gömma nära den mexikanska gränsen. Men Logans försök att hålla sig undangömd från världen och sitt förflutna ställs plötsligt på sin spets när en ung mutant (Dafne Keen) anländer och som visar sig förföljas utav mörka krafter. Äntligen levererades en riktigt bra Wolverine film. Första spin-off filmen om karaktären var ganska okej. Andra var kass. Men nu avslutas det med flaggan i topp på ett väldigt barnförbjudet sätt. Kapade armar och ben flyger omkring, blodet sprutar och kranium penetreras av Wolverines adamantium-klor på löpande band. Denna mindre barnvänliga stämning som förra årets "Deadpool" öppnade upp dörrarna för är väldigt välkommen. Den näst intill postapokalyptiska värld som karaktärerna vistas i ger också en väldigt stilfull och trevlig stämning åt filmen och gör den till visuellt ögongodis. Det ger också tyngd till filmen att det är en väldigt sliten och ganska försvagad Wolverine man får möta i den här filmen. En dödslängtande Wolverine som har tagit till flaskan och inte längre känner att han har något att kämpa för förrän nya omständigheter ändrar på den saken. Det känns verkligen som att man har fått den Wolverine film man så länge har väntat på när man ser filmen. Det blir en värdig och definitiv avslutning för karaktären och det finns inte mycket att klaga på. Det skulle möjligtvis i så fall vara att jag kanske skulle vilja ha en mer detaljerad beskrivning av vad som har hänt tidigare och skapat den näst intill muntantfria värld som man får ta del av. Annars får man en helt annorlunda och smått westerninfluerad sista resa med de välkända karaktärer man fått följa i ett antal X-Men filmer. Jag kan starkt rekommendera filmen "Logan: The Wolverine" som en av de bästa superhjälte filmer som gjorts Detta mycket för att den skiljer sig väldigt mycket ifrån traditionella superhjältefilmer genom att den inte brer på med massa rädda världen tjafs och en massa överdrivet storslagna specialeffekter. En stark fyra av fem möjliga får filmen av mig i betyg.
Läs mer
4
Titel :Logan När jag kom in på bion igår hade jag inga förväntningar alls då jag ofta blir besviken när det gäller Wolverine filmerna,Men med tårar svett och skratt gick jag ut från bion med ett leende på läpparna. Det här var den filmen som jag väntat på. Kort handling : Logan utspelar sig 2029 då dom flesta mutanterna är döda och dom som lever är jagade måste Logan och Charles gömma sig. Det finns dock hopp: en tjej som har samma förmågor som Logan själv, kan förändra deras tro om hopp för mutanterna. Den här jämfört med dom tidigare Wolverine filmerna är mer mörk och dyster ,men med mer Brutal action och en handling som får en att fälla en tår Logan är helt klart den bästa Wolverine och Marvel filmen . Åsikt . Jag tycker Logan är riktigt bra gjord och effekterna är grymma men dom tar inte över för mycket och man märker att dom verkligen satsat på den här filmen.Karaktärerna dom fick mig verkligen att falla för den här filmen. Handlingen är jättebra och man kommer in i filmen direkt och då actionscenerna kommer upp njuter man bara av att se dem köttiga och brutala scenerna. Jag tycker att actionen och storyn går väldigt bra ihop och dom tidigare filmerna gjorde att man verkligen förstod Charles och Logans förhållande. Nu lägger Hugh Jackman "klorna på hyllerna" och avslutar på topp inom sin karaktär som Wolverine. Det Marvel dock måste jobba på är deras skurkar då dom inte är på topp. Dom funkar bra men dom är inte lika starka som Dc Villians men i den här filmen tänker man inte på det,då det är så mycket annat som händer. Jag tror dom kommer satsa lite mer på en skurk i den nya Avenger Inifnity War . Den här filmen är dock inte för veklingar som inte gillar brutala köttiga scener för det är vad den här filmen innehåller .
Läs mer