1
JMY
Uselt djungelvrål... Se den: Om du bestämt dig för att Alexander Skarsgård är värd 2 timmar av ditt liv. Du får lite naket, lite hårsvall och några minuter stelt skådespeleri. Vill du även ha halvdåliga specialeffekter så har du hittat rätt. Det är en CGI-fest i djungeln där varje banan känns producerad av Bill Gates. Krydda detta med lite spiderman-action och en rödhårig Margot Robbie. Vill du även ha en trött Samuel L Jackson som går på halvfart så är kvällen räddad.....och glöm inte bort Christoph Waltz som här gör sin paradroll som stillsam och evigt leende skurk. Undvik den: Om du har minsta krav på att det finns ett intressant manus, påkostade specialeffekter, en bra skurk, logik och en gnutta humor.
Läs mer
2
Rekommenderar den inte. Riktigt mediokert Tarzan. Jag gav den 4 /10 på imdb det är vad den förtjänar. Det finns ingenting som är anmärkningsvärt med filmen.
Läs mer
4
Jag tycker det är tråkigt att man ska analysera sönder en film totalt som Jakob Åsell gör för att man ska ha något att skriva om. Filmen är sevärd fastän man sett tidigare Tarzan-filmer. Underhållande och duger fint att titta på en lördag kväll. Sluta skriva en massa bara för att ha något att skriva om. Betyget 6,4 tycker jag inte är rättvist att ge filmen då det finns många andra "skitfilmer" som skribenterna ger högt betyg åt, typ Ingmar Bergmans "Tystnaden" och vem vill tillbringa en lördag kväll med en sådan film. Filmen är bra och gott folk lär er en enkel regel, när skribenterna ger lågt betyg då är det en bra film och tvärtom.
Läs mer
2
Helt meningslöst att göra en ny Tarzan film om man inte ens försöker göra den antingen bättre, komma med en ny synvinkel eller göra en grym remake?! Och inget tillförde denna filmen, långtråkig, fantasilös, förstår tyvärr inte hypen med Alexander heller, inget wow i mina ögon. Somna nästan och kolla klockan hela tiden, inget bra tecken. Hela publiken i salongen blev rastlös och då börjar lätt ungdomsgängen störa, dem pratar, kollar mobiler och så är upplevelsen ännu mer outhärdlig :( Nej, jag blev jätte besviken, älskar Tarzan sedan barn och detta var ingen hyllning på något sätt, tråkig bara..betyget blir en tvåa... Cast: Alexander Skarsgård, Samuel L.Jackson, Margot Robbie...mfl AA
Läs mer
4
För att göra det klart redan från början: jag förväntade mig absolut ingenting från den här filmen. Noll. Jag är mest förvånad av alla att jag gillade The Legend of Tarzan så mycket som jag gjorde. Det är en stor, grymt snygg nyinspelning/fortsättning på sagan om djungelns konung. Då Harry Potter-filmerna har lyckats gå mig helt förbi hade jag heller ingenting att bygga mina förhoppningar på David Yates om. Han har regisserat en film som stundvis går i ett rasande tempo, och stundtals saktar ned. Varför det skulle vara ett problem här har jag svårt att förstå. De långsammare delarna behövs för att bygga på de karaktärer som man senare ska bry sig om under action-scenerna. Karaktärerna är inte komplexa á la Cannes-film, utan de är precis så som de behöver vara för den här filmen som i mångt och mycket (allt) mest är en rafflande och underhållande blockbuster. Alexander Skarsgård är ögongodis deluxe, absolut, men det är bara en bonus. Han är suverän som Tarzan, både när han svingar sig i lianerna med allas vår Samuel L. Jackson på ryggen och när han som John Clayton III förklarar för några barn varför han har krokiga händer. Kemin mellan honom och Margot Robbie är också bra, och Robbie gör en tuff Jane som inte tar skit från någon. SLJ är en välkommen comic relief-karaktär, som ändå i vissa scener visar sig ha en annan sida (de som sett filmen förstår). The Legend of Tarzan luktar blockbuster rakt igenom, och det har funnits både bättre och sämre sådana innan den. Men det är en mycket underhållande bioupplevelse som jag mer än gärna skulle göra om. Så länge förväntningarna hålls i schack borde det vara lugnt. Det enda jag faktiskt hade förväntningar på var Christoph Waltz som skurken Leon Rom, vilket också var det enda jag var rätt så besviken på när filmen var slut.
Läs mer
3
Nu har jag varit och sett den nya Tarzan filmen med vår svenska stolthet Alexander Skarsgård i titelrollen. När jag först hörde om detta filmprojekt så var jag väldigt kritisk angående om en nyversion om Tarzan verkligen behövs med tanke på hur många versioner som redan har gjorts. Huruvida jag ändrade uppfattning och om vad jag tyckte om filmen ska jag berätta med denna filmrecension. Men först lite om handlingen. Det har gått många år sedan mannen (Alexander Skarsgård), som kallas Tarzan, lämnade djungeln för ett liv som John Clayton, Lord Greystoke, med sin älskade Jane (Margot Robbie) vid sin sida. Han har nu blivit inbjuden att åka tillbaka till Kongo som ett sändebud åt parlamentet, omedveten om att han bara är en bricka i ett dödligt spel av girighet och hämnd. Filmen var inte direkt nyskapande och kan inte direkt ses som något mästerverk. Men den var underhållande och innehöll vackra naturbilder med fina djur. Alexander Skarsgårds nya kropp som det har varit debatter kring får godkänt. Den ger karaktären Tarzan rätt egenskaper fysiskt och som man även tidigare har sett prov på så har inte Alexander enbart ett vackert yttre. Han är även en bra skådis och gestaltar Tarzan bäst hittills om man jämför med andra Tarzan filmer som har gjorts. Det som är lite nytt och unikt för just den här filmen är vinklingen att Tarzan har levt i civilisationen i några år och återvänder till djungeln. Den vinklingen gör att filmen blir ganska intressant och skiljer sig ifrån andra versioner. Därför känns inte filmen som ytterligare en överflödig remake. Beträffande filmens skådespelarinsatser så är det inte bara Alexander Skarsgård som gör bra ifrån sig. Margot Robbie är väldigt underhållande att bevittna som den handlingskraftiga Jane och det skadar inte heller att hon är väldigt vacker att titta på. Christoph Watlz är i vanlig ordning som klippt och skuren till att spela en skurk med samma sviniga karaktärsdrag som man är van vid då han gestaltar en skurkkaraktär. Och Samuel L. Jacksons karaktär är ett väldigt välkommet humoristiskt element i en annars ganska allvarlig film. Jag kan rekommendera filmen "The Legend of Tarzan" som en trevlig och underhållande film som innehåller mycket vackra afrikanska vyer och en massa fina djur i sina hemmiljöer. Filmen är inte superbra men helt klart sevärd. Och för kvinnor som är sugna på att dregla över en vältränad Alexander Skarsgård i bar överkropp så finns det mycket sådana scener i den här nyversionen av Tarzan. En trea av fem möjliga får filmen "The Legend of Tarzan" i betyg av mig.
Läs mer