5
En fantastisk vacker kärleksförklaring till Hollywood genom tiderna. Damien Chazelle ska bli kul att fortsätta följa. Hans tidigare film, Whiplash var fantastisk den med! Bra kemi mellan Gosling och Stone. Snyggt berättad, bra musik och stilsäker humor.
Läs mer
1
Instämmer med hejsonja.se. Jag älskar musikalfilmer men den här var totalt flat, innehållslös och tråkig. Tänkte också i början att den påminner en hel del om Grease 2. Jag är helt oförstående inför att La la land har fått så bra omdömen.
Läs mer
1
En av de sämsta filmer jag sett på länge och då har jag trots allt sett The Mummy med Tom Cruise rätt nyligen. Den börjar med ett musikalnummer av samma kvalitet som Grease 2 med Michelle Pfifer när munnarna knappt synkar och sen kommer en helt gräslig "romantisk" historia som jag inte vill avslöja för mycket om, men den var inte bra. Låtarna är inte heller bra. Vill ni se en bra relationsfilm med musikinslag så se hellre Morran & Tobias the movie.
Läs mer
5
Riktigt fin och vacker film! Fantastisk musik och fantastiskt skådespel av Ryan & Emma! Även om storyn i säg inte på nått sätt är ny så är detta en fräsch fläkt på musikalfronten som har vart torr ganska länge nu! Bra jobbat! Mysfaktor delux! 4/5
Läs mer
3
Helt ärligt. What's all the fuss about? Visst mysig och trevlig. Stone&Gosling är bra men tyckte det var en rätt tråkig och händelselös story. Man kan utan problem slökolla på den utan att missa nått
Läs mer
2
Förstod inte alls den här filmen.. Jag älskar musikaler men den här var tyvärr inte ett dugg imponerande. Ingen vidare sångprestation från vare sig Emma Stones eller Gosling (tycker dock om båda skådespelarna för övrigt) och musiken i säg var inget särskilt. Älskar nästan all filmmusik och särskilt musikaler men denna lämnade absolut inget avtryck. Jag tyckte filmen var seg och fick nästintill cringe under musikalnumren. Filmen var bara ett enda stort och överskattat antiklimax, tyvärr.
Läs mer
4
Filmen som charmar brallorna av en med musik och dansnummer i en klass för sig. Ett vackrare lyckopiller får man leta efter!
Läs mer
3
14 Oscarsstatyetter har filmmusikalen "La La Land" blivit nominerad till. Det är rekord. Inte ens "Sagan om Konungens Återkomst" eller "Titanic" har kommit upp i det antalet nomineringar. Är filmen värd dessa utmärkelser då? Det ska jag berätta nu med denna filmrecension. Men först lite om handlingen. Jazzpianisten Sebastian (Ryan Gosling) och den aspirerande skådespelerskan Mia (Emma Stone) blir förälskade men ju mer framgångsrika de blir, desto svårare blir det att hålla kärleken vid liv. Fjorton nomineringar är lite att ta i. Det finns en del minnesvärda sångnummer. Den vackra rödhåriga skönheten Emma Stone levererar charmerande utstrålning som den aspirerande skådespelerskan Mia. Stones uttrycksfulla, stora ögon och de känslor man kan avläsa bara genom att titta in i dem gör att man tar henne på allvar. Det är Emma Stone som är den starkast lysande stjärnan i denna smått charmiga dramamusikal. Ryan Gosling är också bra som hennes motspelare. De båda har kemi tillsammans och det är roligt att se dem tillsammans då de dansar omkring i glada musikalnummer eller grälar när det inte är glatt och musikaliskt. Som musikal har jag sett bättre. "Moilin Rouge" exempelvis. Eller "Les Miserables" och "Sweeney Todd"är mer i min smak. Jazz är en musikgenre som inte går hem jättemycket hos mig. Men filmen har sina ljusa stunder ändå och Emma Stone sjunger ljuvligt. Det är lätt att bli förälskad i henne. Hon är så söt och charmig. Har dessutom väldigt lysande och vackert eldrött hår som går hem hos mig som är svag för rödhåriga kvinnor. Hon är dessutom begåvad ut i fingerspetsarna då hon verkligen får briljera. Man kan därför förstå att Jim Carrey blivit smått förälskad i henne och har spelat in en smått creapy kärlekshyllning till henne på Youtube. Det enda problemet med filmen är att den är för lång. Annars är den en visuell fröjd för både ögonen och öronen. Jag blev lite överraskad också över att filmen faktiskt utspelar sig nutidens Los Angeles. Jag trodde att det med tanke på alla nomineringar var en film om Jazzens födelse. Det brukar vara historiska filmer som blir lovordade och nomineras till en massa Oscars. Men just att filmen utspelar sig i nutid gör även alla sångnummer moderna och det förekommer faktiskt en del gamla välkända 80-tals klassiker som bandet som Ryan Goslings pianist spelar i levererar. Jag kan rekommendera den smått charmiga musikalen "La La Land". Den är som sagt inte värd det stora antalet Oscarsnomineringar. Men Emma Stone är fin att titta på och man njuter av hennes sång. Det hade kanske dock varit mer sång ifrån huvudkaraktärerna om båda huvudkaraktärerna hade försökt blir berömda sångare istället för skådespelerska och jazzpianist. Men en stark trea tycker att filmen kan vara värd att få av mig i betyg av fem möjliga.
Läs mer
2
Fullspäckad Hollywood musikal med massa kända ansikten, även min kära Ryan Gosling, men inte ens det räckte för att få fart på filmen, den känns ytlig, töntig och att plötsligt brista ut i sång när man är på väg någonstans var kanske mer charmigt på pappret än i verkligheten, speciellt när både Emma Stone och Ryan Gosling tyvärr varken hade rytm, känsla eller sångröst?! Nej blev lite väl mycket hajp och lite fokus på en rolig och spännande berättelse :( Mycket väsen för ingenting i dramat om två ungdomar som lever för sin dröm....betyget blir en svag 3a... aaa
Läs mer