4
Inte sett den sen bio i 3D men nu blev det hemma i 2D på 82-tummaren med Atmosljud. Riktigt jävla bra film med lidande och känslor. Ljudet något i hästväg när stormen drar in på toppen.
Läs mer
3
Everest handlar om Rob Hall och hans konkurrent Scott Fischer som båda leder expeditioner till toppen på jordens högsta berg, sett i meter över havet, Mount Everest. Med sig har de både erfaret bergsfolk och personer som betalat en förmögenhet för att få vara högst upp av alla människor i världen. Resan dit är tuff, men det är inget i jämförelse med när de fastnar i en av de värsta snöstormarna i mannaminne (eller kanske bergaminne), och får mäta sina krafter med det ursinniga berget. Redan i filmens första del förstår man att Everest kommer att se fantastisk ut, vilket den gör. Kamerabilderna över och på Mount Everest är svindlande vackra, och berget får genom detta ett eget liv. Jag kan föreställa mig hur det måste ha varit att se den på bio, i 3D. Det visuella i filmen får lätt en 5a. Spänningen är också så bra att man sitter och biter på naglarna, trots det mer eller mindre givna slutet. Det är inte i varken foto eller spänning som filmen brister, utan i karaktärerna. Man vet inte så mycket om dem, utom att Hall har en gravid fru hemma, eller att Yasuko (med i Halls expeditionsgrupp) är den enda kvinnan som har bestigit "six of the seven summits". På det hela taget uppskattas nog karaktärerna mer av folk som är insatta, och själva intresserade av bergsbestigning och dess historia. Med helt respektabla skådespelarinsatser är Everest en vacker, spännande filmupplevelse, men långt ifrån något totalt mästerverk.
Läs mer
3
En intressant film med en bra atmosfär. Känslorna som skapades i början av filmen gjorde tyvärr slutet väldigt enkelt att förutse! Sista halvtimmen satt jag mest och tänkte "HAH! I knew that". Men det var fortfarande en underhållande och snygg film. Skulle ge den 6,5 av 10. Men Jake Gyllenhaal var med, så den får 11 av 10.
Läs mer
2
Verklighetsbaserad om en expedition 1996 som får förödande konsekvenser... 1- förstod inte 3D effekten??? Tror faktiskt inte dem hade med en enda 3D effekt?? Sjukt dåligt! 2-Älskar verklighetsbaserade filmer och älskar exempelvis K2 från 1991, super bra och ett super bra exempel på hur man kan väva in spänning och drama även om det bygger på en sann berättelse, utan att förringa alla som gick bort och deras familjer, så har regissören helt gjort ett spännande manus helt ointressant och känslolöst. Jag är the biggest crybaby on earth, gråter för det mesta men kände inte alls att storyn kändes trovärdig, sorglig eller hjärtslitande:( Som vanligt har Hollywood förstört en enkel men allvarlig och intressant story och dissekerat ner den till en urvattnat tråkig version..betyget blir en tvåa.. Cast:Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Jake Gyllenhaal mfl... AA
Läs mer