3
RH
En sådärfilm, som ändå blir förbaskat bra i slutet, sista låten hade lätt vunnit på riktigt. Sandén sjunger fantastiskt bra.
Läs mer
1
Något så in i norden va råjävulskt dålig. Det enda bra med denna filmen är personen som inte syns i bild, dvs Molly Sandén som sjunger förbannat bra även om låtarna är seppsämst.
Läs mer
1
Riktigt urusel hahaha. Vilket i och för sig känns högst medvetet av skaparna.
Läs mer
5
Det här är en riktigt humoristisk fullträff som sitter som en smäck. Det krävs tydligen en amerikan (med svensk fru) för att göra en komedi om ESC. Filmen håller ett utmärkt tempo och karaktärerna är skickligt framsnickrade och lagom överdrivna utan att bli plumpa. Filmen är också späckad med välkända ESC-stjärnor vilket ger extra pluspoäng. Det blir faktiskt högsta tänkbara poäng, dvs 5/5 men så är jag också inbiten Ferrell-fan.
Läs mer
3
Coronapandemin fortsätter med att skjuta upp biopremiärer. Därmed så finns det fortfarande inte några biofilmer att recensera. Så det enda som går att recensera i nuläget är streamingfilmer. Jag har sett Will Ferrells “Eurovision” komedi "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga". Så därmed ska jag nu med denna recension berätta vad jag tyckte. Men först lite om handlingen. När musikerna Lars (Will Ferrell) och Sigrit (Rachel McAdams) får möjligheten att representera Island i Europas största musiktävling Eurovision Song Contest, ser de sin chans att bevisa att drömmar är värda att slåss för. Filmens isländska duos resa är väldigt underhållande att följa. Det blir en färgsprakande resa med mycket bra musik och en stjärnspäckad casting som man bjuds på. Det bjuds även på ett popmedley där en massa Eurovison veteraner som exempelvis Lorren, John Lundvik, Alexander Rybak och Conchita Wurst skymtar förbi och sjunger klassiker med Madonna, Cher och ABBA. Personligen är jag inget stort fan av Eurovision. Svenska Melodifestivalen är däremot något jag följer mer bokstavligt. Men jag har ändå en ganska bra inblick i den världen vilket gör att filmen bjuder på en hel del igenkänningskomik. Filmen kan man nog tolka som en hyllning till tävlingen och inte som en parodi på den som man hade kunnat vänta sig när det gjorts en komedi om spektaklet. Man märker verkligen att Will Ferrell som gör ena huvudrollen och även har skrivit manus har byggt upp en stor kärlek för Euruvision Song Contest. Humorn krestar mycket kring Will Ferrells karaktärs brokiga väg emot Eurovision scenen och hur han klantar till det för att göra den drömmen ännu mer avlägsen. Samt handlar filmen mycket om hans reslation till sin duettpartner spelad av Rachel McAdams. Under filmens gång börjar man verkligen att fästa sig vid deras märkliga duo och vill veta hur det kommer att gå för dem med drömmen om att få delta i Europas största musiktävling. Låtarna de sjunger är förvånasvärt bra och när Rachel McAdams tar ton så är det ingen mindre än svenska Molly Sandén som tar ton. Filmen har mycket kopplingar till Sverige. Michael Persbrandt gör en av rollerna och som tidigare nämts så dyker Loreen och John Lundvik upp i en scen. Sammanfattningsvis så är filmen "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" en väldigt underhållande komedi som fångar upp det mesta av den känsla som finns i Eurovision tävlignen. Den finns även ett fint budskap om att våga leva ut sin dröm trots att omgivningen skrattar åt den. Filmen kan nog både roa inbitna Eurovision fans och vanliga tittare som inte är insatta i den världen. Gillar man även Will Ferrells typ av humor så är det en bonus. För filmen känns lite som Will Ferrell filmerna “Elf” eller “Blades of Glory” inpaketererat i ett Eurovision format. En stark trea av fem möjliga är mitt betyg till filmen "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga".
Läs mer