5
En av de starkaste och visuellaste filmerna jag sett på väldigt, väldigt länge.
Läs mer
5
Nolan har lyckats igen en stark 5
Läs mer
3
Brutalt bra bild som fyllde ut hela TVn. Magi i native 4k, var som att se på rörligt fotografi. Filmen är väldigt ödesmättad med mycket panik och ångest. Inte mkt repliker men en hel del krigsscener och ett sjuhelsikes ljud som för en rakt in i kriget. Lagom lång men ingen fantastisk upplevelse tyvärr. Tycker den har många logiska luckor i historien och saknar också mängden folk på stranden. Man får se några köer med soldater. Det kommer några få civila båtar och allt utspelas ju i en rak tidslinje på 1,5 timma. I verkligheten var det under 9 dagar.
Läs mer
3
Känslan av filmatiserad dokumentär vilar tungt över filmen Dunkirk. Eftersom filmen inte skildrar några strider alls på land, utan bara till havs är det ett geografiskt väldigt begränsat drama vi får utspelat framför oss. Ett race mot klockan och mot tyskarna som sakta närmar sig. Nolan går in i teknikporrens värld, för det här är realistiskt, kallt och hårt. Fotot är supersnyggt och man nästan känner det salta skummet från stranden i munnen när man ser filmen på stor skärm. Men sen är det inte så mycket mer. Filmmusiken har vi hört förr, Zimmer känns trött, och filmen har ingen huvudperson. Summa summarum var det en okej filmupplevelse. För sin snygghet har den definitivt sin plats i maratonvisningar om filmer baserade på andra världskriget. Men förvänta er inga känslostormar. Betyget blir godkänt, 3/5.
Läs mer
5
Helt otroliga men sanna berättelsen om dem engelska soldaterna som blir strandade mellan enemylines på en strand i Dunkirk, väntandes på att antingen dö en smärtsam död eller chansa på att bli upplockade av sin armé.... Så sjukt grymt gjord!! Den har fångat essansen på prick, man känner den ångest-paniken och frustrationen dem stackars soldaterna känner från ruta ett, och Christopher Nolan har klippt ett mästerverk med filmen, genom att följa olika soldater på land, hav och i luften, skapas en nagelbitande skräckkänsla där man stundtals knappt kan andas!! Bästa Nolan filmen jag sett på länge, ett MÅSTE att se!!! Sjukt spännande, gastkramande och respektfullt porträtterat.... betyget blir en stark 4a... Cast: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy mfl... AAAA+
Läs mer
5
Det bästa jag sett. Lyrisk och hänförd.
Läs mer
3
Med tanke på hur hypad denna var blev jag otroligt besviken, inte särskilt mycket variation i under filmen. Foto och ljud var däremot ruggigt bra! Men sevärd film likväl, smaken är ju olika som tur är :)
Läs mer
3
1 p för fotot, 1 p för musik och ljudmixning, 1p för skådespelarinsatser. 3/5. Hoppas att IMBD betyget sjunker något, då jag tycker den inte ska hamna på samma betyg som Saving Private Ryan
Läs mer
1
Ruggigt besviken. Bra foto men inte så mycket mer. Ingen direkt handling, inga huvudpersoner, den längsta dialogen varade cirka 5 repliker. Man kan väl sammanfatta filmen med att man såg folk hoppa på och av båtar. Tom Hardy var med i cirka 5 sekunder totalt. Hade tänkt ge den en 2:a men ändrar mig nu när jag sitter och reflekterar så det blir en stark 1:a.
Läs mer
1
Ruggigt besviken. Bra foto men inte så mycket mer. Ingen direkt handling, inga huvudpersoner, den längsta dialogen varade cirka 5 repliker. Man kan väl sammanfatta filmen med att man såg folk hoppa på och av båtar. Tom Hardy var med i cirka 5 sekunder totalt. Hade tänkt ge den en 2:a men ändrar mig nu när jag sitter och reflekterar så det blir en stark 1:a.
Läs mer
3
Bra film, en krigsfilm med Nolans element helt enkelt. Tyvärr så kände jag att det inte var så mycket mer än så- musiken av Hans Zimmer kunde man enkelt räkna ut med det tickande ljudet och entoniga spåret, den mörkare kontrasten av bild bemött med många praktiska effekter. Rent sagt så bjöd inte storyns-spår på någon åktur, dock så tyckte jag ljudet var det maffigaste i filmen och skulle inte bli förvånad om just det ger en oscarsnominering. 3/5
Läs mer
3
JMY
Ett massivt och välgjort kaos! Se den: Vill du sitta som på nålar i 2 timmar och inte ens hinna snegla en cm utanför duken så är detta filmen för dig. Det är en historia utan några som helt pauser eller tid för eftertanke. Det är vackert, spännande, hotfullt och väldigt realistiskt. Kanske för mycket vissa gånger. Va redo för en rejäl omgång. Undvik den: Har du svårt för en film som sällan byter ton eller får dig på gott humör så håll dig långt borta. Det är jämmer och död för hela slanten. Inte ett enda skämt yttras under hela speltiden och fan ta dig om du ens ler innan filmen är slut. För mig personligen som såg filmen i IMAX-formatet samt i ljudläget "väck de döda och begravda" så var filmen en ansträngande prövning. Du sitter bokstavligen mitt i krigszonen mellan de olika högtalarna i rummet. Så har du inte ork att verkligen sätta dig in i ett sånt här drama så blir det snudd på tortyr. Du får inte en lugn sekund mellan skottsalvor och dykande plan.
Läs mer
2
Besviken. Se ej den här filmen om ni vill bli underhållna. Visst är den otroligt snygg och storslagen men krävs mer för att bli hypnotiserad i en biostol. 2/5
Läs mer
4
Vart ska jag börja! Miljöerna är bara så vackra, det blir verkligen fina bilder när de blandar slutet av havet och början på land, det är en fantastisk kombination. Den första scenen i filmen när det regnar flygblad med syfte att skrämma Engelsmännen och Fransmännen med propagandan (som faktiskt var sann) så att de gav upp. Var ganska skrämmande. Något som grep tag i mig och gjorde att jag förstod att detta var blodigt allvar var när en av soldaterna slängde av sig geväret och vadade ut i vattnet…Han tog livet av sig! När man får se hur många soldater som faktiskt väntade på räddning så förstår vi vilken stor insats det var, hela 400.000man väntade på räddning undan nazisterna då dem bombade skepp och soldater som försökte komma till undsättning. Stranden Dunkirk ligger så närma England att man nästan kan se land, detta gör att det blir extra frustrerande för soldaterna…De vill ju bara ta sig hem. Dunkirk är Christopher Nolands kortaste film men jag tycker att speltiden var till fördel, det gjorde att jag inte tappade mitt intresse av filmen. Dunkirk hade alltså ett ganska högt men bra tempo. Sen vill jag ge en eloge till Hans Zimmer som gjort musiken bakom filmen. Utan hans ljud av tickande klockor hade man kanske tillslut slutat tänka på den pressande situationen de befann sig i. Något som jag tänkt på är att man faktiskt inte riktigt får se Nazisterna förutom en scen i slutet av filmen då Farrier blir tagen på stranden. Jag saknar närstriderna mellan de allierade och nazisterna, man vill ju se engelsmännen och fransmännen kick som ass… Men man kan väl inte få allt!? Filmen är fantastiskt på många sätt med jag tycker att den saknar lite av det här kick-ass action. Kanske är det jag som är för ung för att uppskatta denna typ av film till fullo, vad vet jag… Jag vill avsluta med ett tal av Churchill som passade in så bra i filmen, ”Vi ska försvara vår ö till varje pris, vi ska slåss på stränderna, vi ska slåss på landningsplatserna, vi ska slåss på åkrarna och på gatorna, vi ska slåss i bergen; vi ska aldrig ge oss” Dunkirk hade fått 4,5/5 i betyg om det fungerat men jag ger den 4/5.
Läs mer