3
Väldigt skönt att se en R-rated hjältefilm med allt vad det innebär i språk, blod och sex. Dock är denna svarta humor inte riktigt min kopp te även om vissa saker var roliga som fan. Bartendern var t.ex kanon. Perfekt som en eftermiddag på sängen film :-)
Läs mer
4
Coolaste, roligaste och råaste superhjälten är här :) Legosoldaten Wade Wilson ställer upp på ett experiment som går fel men ger honom superkrafter, han ger sig ut på en hämndresa på den man som förstörde honom och skilde honom från sin käraste, på ett mycket underhållande, roligt sätt med massa ironi och svordomar. Bästa superhjältefilmen jag sett, när andra tar sig på allt för stort allvar kommer Deadpool in som en frisk fläkt och blåser undan alla med lite asshaking och djävla anamma:) Betyget blir en 4a...missa inte vårens hetaste stjärna :) Cast: Ryan Reynolds, Ed Skrein, Morena Baccarin mfl... AAAA
Läs mer
5
Jag är inte en Marvel-fantast, som urskiljningslöst älskar denna typen av filmer. Min inställning var långt ifrån självklart positiv innan filmen, kanske till och med smått skeptisk. Jag fann mig själv andas i takt med filmaktiviteterna, skratta så att jag överröstar övrig biopublik och önska att den skulle vara del i en trilogi. Detta hade dock förstört det unika i upplevelsen. Ryan Reynolds gör sin hittills bästa roll som superhjälte, vilken blir svår att överträffa. Filmen är rolig och spännande, vulgär och fängslar från första stund. Utan tvekan den bästa filmen på många, många år!
Läs mer
4
Jag har varit och sett "Deadpool" på bio och ska nu med denna filmrecension berätta vad jag tyckte. Men först lite om handlingen. Wade Wilson är en skrupelfri legosoldat som alltid tar sig tid till ett par goda repliker när han utför sina uppdrag. Så möter han kärleken i jämnbördiga Vanessa (spelad av utmärkta Morena Baccarin). Tiden går (visualiserad i ett oväntat festligt montage!) men efter lust kommer som bekant nöd. Wade får ett brutalt cancerbesked: lever, lungor, prostata och hjärna är angripna. Efter att frivilligt ha genomgått ett smärtsamt experiment för att bota sjukdomen förvandlas Wade till den vanställde, men självläkande, lika hårt slående som pricksäkre, superhjälten Deadpool. Nu måste den ansvarige för hans tillstånd ställas till svars. Jag blev väldigt positivt överraskad av den här filmen. Jag hade inte alls höga förväntningar. Av trailern fick man intrycket av att "Deadpool" skulle vara en komedi som skulle fjanta till allt så att man inte skulle kunna ta filmen seriöst på samma vis som med den bedrövliga "Guardians of the Galaxy". Så var som tur var inte fallet. Mycket humor innehåller filmen. Men på ett mer stilfullt och mer balanserat sätt med allvar. Därför funkar det. Dessutom är humorn mer riktad till den äldre målgrupp som Marvels och DC Comics filmer egentligen ska vara riktad till. Ett trevligt element som används mycket i filmen är att huvudkaraktären bryter den så kallade fjärde väggen då han bjuder in publiken genom att se in kameran och tala in i den.Humorn är ett bra redskap i det här fallet för att balansera upp en annars ganska mörk och tragiskt historia. Ryan Reynolds är helt perfekt i huvudrollen med sin rappa käft som levererar kvicka repliker på löpande band. Jag kan stark rekommendera filmen "Deadpool" som en lite annorlunda superhjälte franchise än vad vi är vana vid att se. Mycket humor kombinerad med allvar i en effektiv mix utlovas i den här filmen. En fyra av fem möjliga får "Deadpool" i betyg av mig.
Läs mer