4
Ofantligt bra. Innehåller en rad starka skådespelarinsatser men Larson är helt grym. Bland de tre bästa Marvelfilmerna. Sen att det känns lite fräschare med mer sund representation är klart ett plus i kanten men knappast något som i sig ska ge poäng, det är snarare avdrag på de nya filmer som inte har det. Handlingen är bättre än medel Marvelfilmen och den är bitvis riktigt snygg. Tycker det är snyggt hur de knyter ihop säcken i vissa fall, ur ett större perspektiv. Sammantaget nära en femma men tappade lite av helheten med MX4D-formatet. Kan klättra upp till fem om ja ser den igen. Rekommenderas.
Läs mer
2
Chris Stuckmann gav Captain Marvel en C, så dåligt är filmen.
Läs mer
2
Att Marvel slår ett slag för feminismen är naturligtvis välkommet, men inget som ger själva filmen några pluspoäng från min sida. En stabil men ganska tandlös och försumbar rulle som varken blir särskilt spännande eller särskilt rolig. Inga överraskningar. Potentialen till att introducera nya, spännande element inför sommarens stora final kastas bort och det är en ganska endimensionell och trist karaktär vi har att göra med, spelad av en ganska okarismatisk skådespelerska. Medelmåttig action som man försöker maskera med gnistrande specialeffekter. Nja, ju mer jag reflekterar över den ju sämre blir den. 2/5
Läs mer
4
Typisk Marvel film som underhåller en från början till slut. Snygga effekter, humor och Brie Larson är grym i rollen som Carol Danvers.
Läs mer
5
Helt magisk film i den bästa av Filmgenre: Superhjältefilm. Ett tema som går hem väldigt dåligt i jante Sverige men rockar bättre i resten av välden. I en tid där vi behöver fler hjältar än någonsin på Planeten Jorden så är narrationen viktig i denna genre för att tända nya fackelbärare. Som Douglas Rushkoff säger om sin nya bok Team Human: "This is an all hands on deck moment for humanity. It's time to arrive as human beings and take charge of this world we have developed! "
Läs mer
3
Stabilt som vanligt från Marvel med skön mix av korsreferenser till andra filmer och lite humor. Att filmen utspelas under 90-talet var en extra krydda som jag missat på förhand. 3/5
Läs mer
2
Folk verkar mer eller mindre hjärntvättade som hyllar den så högt som dom gör. Den var ok, inte mer än så och då är jag ett STORT fan av dessa filmer. Den hamnar någonstans i mitten av Marvels alla filmer.
Läs mer
3
Tycker filmen var relativt bra i MCU mått. Filmen tar mycket inspiration från tidigare filmer ganska mycket, speceillt Thor Ragnarök och Guardians of the galaxy. Har gjort en recension på filmen på min egna kanal så ni gärna får kika in på :) https://youtu.be/soRIdhafrFs
Läs mer
1
Filmen sög röv. Tråkigt med alla dessa "Politiska recensioner".
Läs mer
1
Skräp rakt igenom precis som recensionen
Läs mer
1
Skräp rakt igenom precis som recensionen
Läs mer
1
Skräp rakt igenom precis som recensionen
Läs mer
4
Jag gillade filmen skarpt. Carol Danvers slösar inte tid på dumheter utan är rakt på sak och tar ingen skit. Jag kan tänka mig att vissa humoristiska val delar fansen i två läger, men i det stora hela så tycker jag att det var en bra film. Vanligtvis så är jag trött på origin-stories sedan länge, men jag gillade hur den här kastade in oss lite mitt i handlingen. Svårt att säga var jag rankar den jämfört med alla andra Marvel-filmer, men den tillhör absolut den bättre halvan.
Läs mer
4
Nu har jag varit och sett Marvels nya storfilm "Captain Marvel" och ska med denna filmrecension berätta vad jag tyckte. Men först lite om filmens handling. Året är 1995 och på Kreelernas sida finns Vers (Brie Larson), som tillsammans med militärofficeren Yon-Rogg (Jude Law) ska stoppa de terroriserande formbytarrasen Skrullerna. Vers minnesbank sträcker sig blott sex år tillbaka och hon har ingen aning om sitt liv innan dess, men när hon landar på planeten Jorden börjar pusselbitarna falla på plats. Snart hittar hon sin inre styrka och blir den hjältinna hon var ämnad att vara. Mina förväntningar på "Captain Marvel" var inte direkt höga. Efter en stor mängd Marvelfilmer så börjar jag nu att känna lite mätt på superhjältefilmer. Men jag blev faktiskt positivt överraskad. Framförallt hade filmen en härlig 90-tals nostalgi över sig med ett soundtrack ifrån den eran och massa filmreferenser ifrån samma period. Samt var det lite nyskapande med en kvinnlig superhjälte i denna annars väldigt mansdominerade genre. Det fanns även en bra balans av humor och allvar som inte fanns i exempelvis Marvelfilmen "Guardians of the Galaxy". Brie Larson var som klippt och skuren för titelrollen och gjorde den mycket bra och hon kändes lite som en kvinnlig variant av Tony Stark ifrån "Iron Man" filmerna. Man får alltså vad man förväntar sig och lite till av "Captain Marvel" och att följa med på resan hur filmens hjältinna finner sina krafter och blir mäktig är spännande att få ta del av. Filmen känns dessutom som en viktig pusselbit som läggs på plats inför finalen i den kommande filmen "Avengers: Endgame". Jag kan starkt rekommendera filmen "Captain Marvel" om man har gillat Marvels tidigare filmer och det här är utan tvekan en av de bästa filmerna i den oändligt långa filmsviten. Mitt betyg till filmen är en stark fyra av fem möjliga.
Läs mer
2
Detta är Marvels 21 film i MCU och den känns lika nyskapande som Iron Man 1 kändes när den kom. Det här är en riktig mellanmjölksfilm som bara finns för att folk ska veta vem Captain Marvel är innan nästa Avengers. Jag har väldigt svårt att köpa Vers och Furys relation i den här filmen då dom blir bff direkt utan egentligen att ha pratat med varandra. Filmen har liksom inte tid för att bygga upp deras relation utan man litar på att publiken redan vet vem Nick Fury är och då blir dom så klart bästisar. Där är ju så klart en liten twist också i filmen och har man någonsin sett en film tidigare så fattar man det ganska snabbt och man blir inte förvånad. Jag förstår så klart det feministiska perspektivet i den här filmen. Det är ju inte diskret med det eftersom de kör budskapet ner i halsen på oss. Kvinnor kan och att man ska stå upp för sig själv. Men jag vet inte vad det är med Hollywood med att så fort de ska göra en storfilm där en kvinna ska stå i fokus så får det aldrig gå riktigt dåligt för henne. Samma problem var det i Oceans 8 där det aldrig gick riktigt dåligt för någon av karaktärerna. Det går typ bra för henne hela tiden och där är inget direkt motstånd för henne. Hon klarar sig hyfsat igenom allting utan några större problem och då känns hela budskapet motsägelsefullt för mig. Gör det riktigt jobbigt för henne och visa att hon klarar av motgångar för att kunna stå på egna ben istället. Även världens sämsta låtval jag någonsin har hört i en film, Just a girl med No doubt. Det kändes verkligen som om det var ett fan-made klipp när den kom och den passade inte överhuvudtaget.. Jag gillar också hur Marvel försöker fucka med oss efter varje film. Alla vet ju att efter eftertexterna kommer där en liten scen och det är kul hur Marvel gör sämre och sämre sådana scener bara för att se om folk stannar kvar. Och jo, det gör dom. Här var verkligen bottenskrapet och folk reagerar alltid likadant. De suckar och frågar varandra varför de stannade kvar. Nu låter det som om jag är väldigt hård mot den här filmen och det kanske jag är men man måste ju inse att de flesta superhjälte-filmerna inte är bättre än mediokra. Det finns så klart några undantag åt båda hållen. Bättre och sämre men den här filmen hamnar verkligen i mitten. a Jag ger den här filmen betyget, hoppa över den. Tar du inte superhjältefilmerna på jättestort allvar så lägg dina pengar på End game istället för den här. Det var vad jag tyckte om Captain Marvel. Se hela recensionen på youtube, sök bara på Tobbe talar om.
Läs mer
2
Captain Marvel är den näst sämsta filmen i Marvels Universum enbart snäppet bättre än Iron Man 2. Filmen har helt bortsett från vilken typ av mentalitet Skrulls har i serietidningarna vilket gör att en eventuell Sercret Invasion-film kommer att bli svår att göra i framtiden. Man har också förstört bakgrundshistorien till hur Nick Fury förlorade sitt öga vilket nu bara ter sig fjantigt. Utöver det så bjuds vi på 90-talsmusik som inte passar in och en intetsägande prestation av Brie Larson.
Läs mer
4
Sam L Jackson och Ben Mendelsohn levererar riktigt starka insatser. Lashana Lynch och Brie Larson glänser i sina roller. Dessutom får man inte nog av Goose.
Läs mer
5
Jag älskar Marvel och efter att nu sett denna så har jag inte ändrat mig. Klockren film, lagom mängd rätt sorts humor och mycket kopplingar (surprise!) till de övriga filmerna. Nu längtar jag ÄNNU mer till Endgame.
Läs mer
5
Ser verkligen fram emot detta! Har biljett till imorgon kväll! 🤘🏻👊🏻
Läs mer