4
Vansinnigt nervig och spännande film. Ljudet gjorde väldigt mycket från tystnad till höga ljud. Snyggt gjord och riktigt bra skådisar.
Läs mer
4
En av dom mest spännande filmer jag någonsin sett!!!!
Läs mer
4
Vårens skräck/thriller!!! Först var jag lite skeptisk då 80% av filmen är i tystnad, men snart blir tystnaden isig ett skräckfaktum, för när det kommer ett ljud då kommer även monstren!!! Så tillslut sitter jag och knappt vågar andas för det är så spännande... Kul med en film som lever upp till måttet!! Sjukt välgjord och välspelad och med småmedel har dem gjort en film som kommer hålla länge, kanske kommer med på topplistan över årets filmer, stark kandidat redan och definitivt vårens skräckfilm!! Missa inte!! Betyget blir en stark 4a... Cast: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds mfl... AAAA+
Läs mer
4
Nu har jag varit och sett skräckthrillerfilmen "A Quiet Place" på bio och ska med denna recension berätta vad jag tyckte. Men först lite om filmens handling. I en postapokalyptisk värld har enorma rovdjur ätit upp större delen av mänskligheten. I den mörka tillvaro som detta skapat får man följa en familj som tvingats leva i tystnad för att inte bli upptäckta av dessa rovdjur. Rovdjuren är blinda men har en mycket välutvecklad hörsel. Därmed så innebär minsta lilla ljud döden. John Krasinski som för de flesta är mest känd ifrån serien "The Office" visar med denna film att han även är en begåvad regissör. På ett mycket effektivt sätt har han i sin film använt tystnad för att skapa en skrämmande och obehaglig stämning. Tystnaden som filmens karaktärer tvingas att leva i gör att filmen inte innehåller mycket dialog eller ljud. Detta gör att man sitter på helspänn hela filmen igenom och när något händer som innefattar ljud så hoppar man verkligen till i biostolen just för att man på grund av den rådande tystnaden inte är förberedd på när plötsliga ljud dyker upp. Tystnaden ger även möjlighet för filmens skådespelare att med andra medel som blickar och kroppsspråk uttrycka sig istället för med ord. Och detta gör de på ett väldigt talande sätt som berör. Aldrig tidigare har jag upplevt en film som är så nervkittlande och obehaglig på ett klaustrofobiskt vis som "A Quiet Place". Jag blev väldigt positivt överraskad av denna film som jag inte visste så mycket om innan jag gick och såg den. Det finns inte mycket att klaga på. Det enda som jag möjligtvis saknar är lite återblickar där man fick veta hur det gick till när filmens varelser tog över världen och i princip utrotade mänskligheten. Sammanfattningsvis så kan jag starkt rekommendera filmen "A Quiet Place" om man gillar kusliga filmer som skapar en obehaglig stämning som verkligen berör. Filmen är väldigt spännande och gastkramande från början till slut. En stark fyra av fem möjliga får den av mig i betyg.
Läs mer
2
Besviken. "Drama"-biten fick alldeles för mycket plats. 30 min in i filmen satt man fortfarande och undrade när själva storyn och spänningen skulle dra igång. Dessutom ett stort minus att visa monstret för tidigt. Måste väl varit Michael Bay som krävde det...
Läs mer
2
Producerad av Michael Bay... Det säger väl allt. Jag ville bli skrämd och känna obehag, men istället så tyckte jag att filmen var dum, med karaktärer som gjorde det ena misstaget efter den andra. Det hade varit så lätt att bygga fällor, eller att ha ett fulladdat gevär i högsta hugg och det hade varit smart att behålla byxorna på i en sådan extrem situation. Jag kunde helt enkelt inte känna medlidande för dessa individer. Och varelsen såg ut att vara hämtad från Stranger Things. Jag tror filmen hade gjort sig bättre som ett avsnitt av Black Mirror. A Quiet Place har varken skräck eller en nyskapande story om man är en inbiten Horror-fan men den funkar säkert bra för hångelsugna tonåringar på biodate. Betyget blir en svag tvåa.
Läs mer