5
Denna film är pure gold. Varför inte alla ger den en femma förmodar jag beror på att de sitter på dårhus och tar mediciner.
Läs mer
4
En riktig biofilm, helt enkelt en film för mastondontfilms-Mats! Jag är tagen av stämningen, känslan och upplevelsen när jag går ur biosalongen. En film som ger en närvarokänsla som få andra. Sen ger ju hela konceptet med en tagning och en hög känsla av att man är på plats, ett smalare och lite plattare perspektiv än vad man kan åstadkomma när man berättar en fullkomlig historia med filmens alla dramaturgiska hjälpmedel. Det håller nere betyget till 4/5. Tidigare försök som Birdman led lite av att sitt eget koncept, där man som åskådare fick vissa pauser när den osynliga kameramannen förflyttade sig i hallar och mörka vrår för att filmen skulle kunna fortsätta i en annan miljö. Det lider inte 1917 av, utan där flyter filmen på smidigt hela tiden. Mendes vågar även klippa där det faktiskt behövs ett klipp. Han tar ett jättekliv framåt rent tekniskt, och konceptet förstör aldrig illusionen utan bjuder på ett oerhört sevärt äventyr du sent glömmer. Helt klart 2020 års bästa film!
Läs mer
3
Otrolig scenografi, ljud/musik, lite segare som film betecknat.
Läs mer
5
En av de bästa filmer jag sett på länge. Skrämmande, spännande och otroligt snyggt filmad. Effekterna är bländande snygga och miljön minutiöst skapat. Det här är ingen krigsfilm i klassisk mening utan ett drama som utspelar sig i utkanten av slagfältet, i vallgravar, i skogar och utbrända ruiner. Regi, rekvisita, miljö, skådespeleri, allt är i världsklass. Betyg 5/5
Läs mer
5
DENNA FILM SKA UPPLEVAS PÅ IMAX (HAR DU INTE DET SÅ GÖR DET OM DU HAR MÖJLIGHET, DU KOMMER INTE ATT ÅNGRA DIG). LJUD, HANDLING OCH SCENERI, SKÅDESPELERI ÄR FANTASTISKA. Mer behöver inte sägas bara upplevas.
Läs mer
5
Helt fantastisk.
Läs mer
4
Perfekt film på många sätt men saknar det där lilla extra för att få full pott. Även om filmen är hyfsat linjär så är den väldigt spännande och extremt välgjord. Given oscar för foto och produktionsdesign.
Läs mer