Film

Skribent

Richard Hammar

10 april 2017 | 18:00

12 kommande skräckfilmer vi ser fram emot under 2017–2018

Vi är snart halvvägs in i 2017 och massvis med nytt inom skräckgenren har presenterats. Nedan har vi listat skräckfilmer som ser lovande ut de kommande åren.
2017 och 2018 är fullspäckade med intressanta skräckfilmer och här nedan listar vi godsaker inom genren som vi hoppas alla skräckfantaster kan grotta ned sig i. Vi dyker direkt in!
 

“Wish Upon” (Svensk premiär under sommaren)

 
Regissören av “Annabelle” (som även var filmfotograf för “The Conjuring” och “Insidious") kommer nu med “Wish Upon”. I rollerna ser vi Joey King, Ryan Phillippe och Elisabeth Röhm. “Wish Upon” ska handla om en tonårsflicka som upptäcker en låda som bär magiska krafter och ett dödligt pris för att använda den.
 
Premiär under sommaren i Sverige och 14 juli i USA. Se trailer nedan:
 
 

"Alien: Covenant" (Svensk biopremiär 17:e maj)

 
Vi var lite osäkra på om Ridley Scotts nya tillskott till “Alien”-serien skulle vara med på listan, men eftersom regissören själv att lovat att den nya filmen ska gå tillbaka till sina “skräckrötter” så förtjänar den sin plats. Mer Xenomorphs åt folket är utlovat och senaste trailern håller ribban för skräcken. “Alien: Covenant” kommer handla om besättningen på ett kolonifartyg som upptäcker ett outforskat paradis, men med hot och faror utanför deras vildaste fantasi måste de försöka rymma. 
 
17:e maj bryter ”Alien: Covenant” sig lös på bio i Sverige. Se trailern nedan:
 
 

“It Comes at Night” (Biopremiär 30:e juni)

 
Ett överraskande tillskott vi trillade över som känns perfekt för listan. Från mindre kända regissören Trey Edward Shults får vi “It Comes at Night", i rollerna ser vi Riley Keough och Joel Edgerton.
 
"It Comes at Night" handlar om, säkra i ett avskuret ödsligt hem, samtidigt som ett onaturlig hot terroriserar världen, har en man etablerat strikt order med sin fru och son. Men detta kommer snart ställas på prov när en desperat ung familj kommer för att söka skydd.
 
Se trailern nedan:
 
 

“Amityville: The Awakening” (Amerikansk biopremiär 30:e juni)

 
En nytappning på klassikern “Huset som Gud glömde”. 2005 fick vi en första remake på skräckiskarna från 70/80-talet med Ryan Reynolds i huvudrollen, “The Amityville Horror”. Trots relativt bra bemötande från publik blev det ingen uppföljare. Såhär tolv år senare gör man ett nytt försök med “Amityville: The Awakening”, i huvudrollerna ser vi Cameron Monaghan ("Gotham), Bella Thorne (tv-serien "Scream") och Jennifer Jason Leigh ("The Hateful Eight").
 
“Amityville: The Awakening” kommer handla om en ensamstående mamma som flyttar med hennes tre barn in i ett spökhus, omedveten om dess blodiga historia.
 
Biopremiär i USA i sommar, inget svenskt datum finns än. Se trailern nedan:
 
 

“Annabelle: Creation” (Svensk biopremiär den 9:e augusti)

 
Första “Annabelle” från 2014 var lite av en besvikselse (speciellt efter vad James Wan lyckades skapa i “The Conjuring”) så förhoppningarna var inte särskilt stora för en uppföljare. Men efter svensken David F. Sandberg (“Lights Out”) blev tillsatt som regissör, ser den mycket mer lovande ut än sin föregångare. Filmen kommer vara en prequel till tidigare händelser.
 
 “Annabelle: Creation” kommer handla om en dockmakare och hans fru, vars dotter flera år tidigare dog tragiskt. Efter det välkomnar de en nunna och flera flickor från ett barnhem in i deras hem. Väldigt snart blir alla ett offer för dockmakarens senaste skapelse, Annabelle.
 
Biopremiär den 9:e augusti. Se trailern nedan:
 
 

“Det” (Svensk biopremiär 8:e september)

 
“Det” (eller “It”) är en nyadaption på boken som är skriven av Stephen King med samma namn. I nytagningen ser vi svenska Bill Skarsgård om clownen Pennywise. Filmen handlar om sju barn i den lilla staden Derry, som står ansikte mot ansikte med livsproblem, mobbare och ett monster som tar formen av en clown som heter Pennywise.
 
Går upp på bio i Sverige den 8:e september i år. Se trailern nedan:
 
 

 “Insidious: Chapter 4” (Biopremiär 25:e oktober)

 
Tydligen finns det mer att berätta om den kusliga drömvärlden i “Insidious”. James Wan regisserade de två första, den tredje gjordes av Leigh Whannell (som också spelar karaktären Specs i alla filmerna) och nu kommer den fjärde. Som regissör har vi relativt okända Adam Robitel som tidigare regisserat ”The Taking of Deborah Logan”.
 
För närvarande är handlingen helt okänd, men filmen får biopremiär den 25:e oktober i år.
 
 

“Saw: Legacy” (Amerikansk biopremiär den 27:e oktober)

 
Trots att det är sju år sedan vi såg den senaste “Saw”-filmen och som komiskt nog hade undertiteln “The Final Chapter” så kommer nu del 8. Bröderna Michael och Peter Spierig står för regin, de har tidigare regisserat titlar som “Daybreakers” och “Predestination”. Ryktet säger också att Tobin Bell kommer tillbaka som Jigsaw.
 
Filmen officiella synopsis: Döda kroppar börjar dyka upp över hela staden, varje kropp groteskt torterad och förstörd. Alla undersökningar börjar peka mot den avlidne mördaren John ”Jigsaw” Kramer.
 
Amerikansk biopremiär den 27:e oktober i år, ingen information om svensk premiär än.
 
 

“Jeepers Creepers 3: Cathedral” (2017)

 
Den tredje delen i “Jeepers Creepers”-serien har varit en berg-och-dalbana. Det är 14 år sedan “Jeepers Creepers 2” kom ut och en tredje har varit på gång under en lång tid. Projektet har lagts ned och återupptagits otaliga gånger och gått igenom omskrivningar i manus lika många. Regissören Victor Salva som gav oss de två första står även för regi i den tredje delen. 
 
“Jeepers Creepers 3: Cathedral” ska handla om framgångsrika mamman Patricia Trish Jenner som slår ihop sig med vittnen till ett bevingat och köttätande monster, i hopp att avsluta hans grymma dödande en gång för alla.
 
Inget datum än men den sägs komma under 2017.
 
 

“Malicious” (2017)

 
Inte mycket information finns än om “Malicious” men i rollerna ser vi Josh Stewart ("The Collector") och Bojana Novakovic ("Edge of Darkness"). Filmen ska handla om en ung universitetsprofessor och hans gravida fru som omedvetet släpper lös en entitet med onda avsikter. Exakt premiärdatum finns inte än men filmen kommer under 2017.
 
 

“Leatherface” (2017-2018)

 
En prequel om hur mördaren i “Texas Chainsaw Massacre” blev till och fick det ökända namnet “Leatherface”. I rollerna ser vi Lili Taylor ("The Conjuring") och Stephen Dorff ("Blade").
 
Filmen ska handla om en tonåring som flyr från ett mentalsjukhus med tre andra fångar och kidnappar en ung sjuksköterska. Längs vägen jagas de av en lika galen sheriff som är ute efter hämnd. Ett tragiskt öde väntar en av dessa tonåringar, då han kommer bli monstret vi kallar Leatherface.
 
Inget datum finns än för “Leatherface”.
 
 

“The Nun” (Amerikansk biopremiär 13 juli 2018)

 
Nunnan från “The Conjuring 2” gjorde succé och många fann varelsen skrämmande precis som dockan Annabelle från första filmen, så givetvis får den en egen spin-off. Skådespelaren Demián Bichir ("The Hateful Eight") har skrivit på för att spela huvudrollen och Gary Dauberman och James Wan står för manus. Regi av Corin Hardy.
 
Handlingen kommer följa en präst vid namn Fader Burke som skickas av Rom för att undersöka en mystisk död av en nunna.
 
Biopremiär den 13:e juli 2018 i USA, ingen information om svensk premiär än.
 
6814b948a4e0a8279b6c3f6141b9db31 the nun
 

Se också: De populäraste skräckfilmerna just nu

 
Finns det någon skräckfilm du speciellt ser fram emot? Kommentera nedan.
| 10 april 2017 18:00 |