Skribent

Andreas Samuelson

8 april 2012 | 14:01

Topp 10: Pinsammaste sexscenerna

I "American Pie: Reunion" fortsätter jakten på snabba ligg med snygga brudar. Filmserien innehåller några rejält misslyckade försök i sänghalmen men rent filmhistoriskt finns de som gjort sämre ifrån sig…

MovieZine listar här några av de sämsta sexscenerna.

10. Gerard Butler & Lena Headey i "300"

Självfallet var Zack Snyder tvungen att inkludera lite heteronormativt slowmotion-sex-i-motljus i filmhistoriens mest homoerotiska actionrulle. Även om man går igång stenhårt på antingen Butlers välpumpade kropp eller Headeys löjligt vackra uppenbarelse så är det svårt att ta detta pompösa exempel på "stark man tar sensuell kvinna" på allvar.

9. Sylvester Stallone & Sharon Stone i "Specialisten"

Actionflopp som inledde karriärraset för båda dess stjärnor som enligt rapporter avskydde varandra under inspelningen - vilket syns... Stallone är en yrkesmördare och Stone en hämndlysten kvinna som anlitar honom för att ha ihjäl några gangsters. Inte oväntat hamnar de i säng däremellan men ingen i detta universum skulle gå på att dessa människor tänder på varandra. När de sedan smeker varandra i duschen verkar Sly mer intresserad av sina egna muskler.

8. Willem Dafoe & Madonna i "Älska till döds"

Madonna är knappast någon kvalitetsstämpel när det gäller film. Den här 90-talsthrillern är knappast ett undantag och försökte förgäves utnyttja popstjärnans status som provaktiv sexsymbol. Hon fick i alla fall (åter) chansen att klä av sig och dessutom ligga med (vanligtvis) kvalitetsskådisen Dafoe i alla möjliga ställningar. Det man minns mest är dock när hon häller champagne och stearin över hans bara bröst och slickar upp. Knappast näringsrik kost.

7. Kim Basinger & Mickey Rourke i "9½ vecka"

På den tiden då Rourke och Basinger var bland de sexigaste som kunde skådas på vita duken så var det helt menat att Adrian Lyne (som senare fick till ännu svettigare sex i "Farlig förbindelse") skulle förena dem i ett romantiskt drama med erotiska övertoner. Det finns gott om svulstiga intima scener mellan dem men den som sticker ut mest är utan tvekan gegget i köket där Rourke kladdar ner stackars Basinger med diverse kylvaror. Senare briljant parodierad i "Hot Shots".

6. William Baldwin & Sharon Stone i "Sliver"

Den icke-existerande kemin mellan Stone och Baldwin (som hatade varandra under inspelningen) var bara ett av många problem med den här thrillern som återförenade Stone med "Basic Instinct"-författaren Joe Ezsterhas men misslyckades med att återskapa samma 90-talskänsla för erotik och spänning. Filmen är full av mjukporrsliknande sex men trovärdigheten i dem dör helt när en naken Baldwin överraskar en klackskoförsedd Stone i mörkret och trycker upp henne mot en pelare - varje kvinnas dröm?

5. Charlie Sheen & Kristy Swanson i "The Chase"

Långt innan Sheen blev sitcomavskedad skandalkung så gjorde han den här B-thrillern om en livstidsdömd fånge som tar en rik, bortskämd blondin (Swanson, original-"Buffy vampyrdödaren") som gisslan. Hon faller dock snart för sin kidnappare (alla som sett ett halvt avsnitt av "2½ män" vet ju hur oemotståndlig han är för fruntimmer...) och beslutar sig för att ta en välplanerad ridtur mitt under en bilfärd på motorvägen. När man inte tror det kan bli värre så hamnar vi en pseudosurrealistisk himmel...

4. Dennis Rodman & Emma Wiklund (då Sjöberg) i "Simon Sez"

En av de flesta (och för dess eget bästa) glömd actionrulle som inte bara gav den minst sagt säregna, skandalomsusade basketstjärnan Dennis Rodman (han i färgat hår och kvinnokläder, för er som förträngt) hans första (och hittills enda) huvudroll utan även svenska supermodellen Emma ett smakprov på Hollywood-agerande. Deras stora scen är dock en av de värre i kategorin slagsmål med avslitna kläder som urartar i sex. Vad Hans Wiklund har att säga om saken låter vi bli osagt.

3. Clive Owen & Monica Bellucci i "Shoot 'Em Up"

Owen är hård. Så hård att han räddar en bebis genom att skjuta av navelsträngen och smiskar en mamma som agar sitt barn. När han får för sig att tillfredställa den sensationellt vackra lyxhoran Bellucci så knackar ett gäng skjutglada skurkar på - uppenbarligen ingen anledning att avstyra samlag enligt Owen vars simultankapacitet sträcker sig så långt att kunna ge orgasmer och peppra torpeder samtidigt.

2. Amy Smart & Jason Statham i "Crank"

Biffiga britten Statham må vara en jävel på action som gör sina egna stunts men när det kommer till sex och romantik är han om något tafatt. I den här bisarra pangpangrullen är han en torped som injicerats med ett gift som dödar honom ifall hans adrenalinnivå går ner. Så vad att göra? Självfallet sätta på flickvännen Smart på ett fullpackat torg i Chinatown. Statisterna är för övrigt riktiga förbipasserande omedvetna om att det hela var en filminspelning.

Kolla klippet på YouTube

1. Elizabeth Berkeley & Kyle MacLachlan i "Showgirls"

Att den här sex- och naketkryddade kalkonen slog record i Razzie-nomineringar och t.o.m. lockade regissören Paul Verhoeven själv att plocka upp sitt pris säger en hel del om kvalitén. Av alla ohyggliga sexscener i filmen tar dock gamla "Pang i plugget"-bruttan Elizabeth Berkleys vilda, champagneindränkta poolmys med Kyle MacLachlan (så långt från "Twin Peaks" man kan komma) priset.

Bubblare:

Lea Thompson & anka i "Ingen plockar Howard", Ben Affleck & Jennifer Lopez i "Gigli", Bruce Willis & Jane March i "Color of Night", William Baldwin & Cindy Crawford i "Fair Game", Sandra Bullock & Sylvester Stallone i "Demolation Man", Ethan Hawke & Angelina Jolie i "Taking Lives", Carrie-Anne Moss & Keanu Reeves i "Matrix Reloaded", Josh Hartnett & Shannyn Sossamon i " 40 dagar, 40 nätter", Rosario Dawson & Colin Farrell i "Alexander", Matthew Davis & Kristanna Loken i "Bloodrayne", Lindsay Lohan & Brian Gerghty i "I Know Who Killed Me", Dana Delany & Paul Mercurio i "Exit to Eden", Dane Cook & valfri partner i "Good luck Chuck", Christopher Atkins & Brooke Shields i "Den blå lagunen", Asia Argento & Julian Sands i "Fantomen på Operan", Drew Barrymore & Tom Skerritt i "Dödlig intrig", Mark Ruffalo & Meg Ryan i "In the Cut", Joseph Fiennes & Heather Graham i "Killing Me Softly", Sherilyn Fenn & Julian Sands i "Boxing Helena", Prince & Apollonia Kotero i "Purple Rain", Colin Farrell & Gong Li i "Miami Vice"

Sexscener vi är glada att vi slapp...

Adam Sandler & valfri filmpartner, Harrison Ford & Anne Heche i "Sex dagar, sju nätter", Madonna & Adriano Giannini i "Swept Away", Will Ferrell & Nicole Kidman i "En förtrollad romans", Jack Black & Gwyneth Paltrow i "Min stora kärlek", Kurt Russell & Courteney Cox i "3000 Miles to Graceland", Arnold Schwarzenegger & Emma Thompson i "Junior", Julia Roberts & Nick Nolte i "I Love Trouble", Tom Hanks & Audrey Tautou i "Da Vinci koden", Brad Pitt & Kirsten Dunst i "En vampyrs bekännelser", Naomi Watts & King Kong i "King Kong", Val Kilmer/George Clooney & Chris O'Donnell i "Batman"-filmerna

| 8 april 2012 14:01 |