Sevärt på HBO Nordic i vår

15 April 2016 | 18:00

10 serier värda att spendera våren med på HBO Nordic

Vårsolen är överskattad, spendera lite tid i soffan med både nypremiärer och sevärda klassiker på HBO Nordic istället.

Det är den där tiden på året igen. Tiden när man som barn inte längre fick sitta inne vid sina underbara TV-program för mamma och pappa. ”Ska du sitta inne och glo när det är så fint väder?” Ni känner säkert igen det. Vuxenvärlden har många nackdelar, men vi glor fan på våra serier när vi vill oavsett väder! Så varför inte utnyttja din myndighet till att krypa ner framför dessa sevärda serier på HBO Nordic? Förutsatt att du inte fortfarande är barn, i så fall lyd dina föräldrar för tusan!

Här är 10 serier värda att spendera våren med på HBO Nordic:

Game of Thrones


Varför dra ut på det? ”Game of Thrones” återvänder efter att (till synes) hela världen väntat ett år. Är Jon Snow verkligen död? Kan Arya bli ännu coolare? Kommer det äntligen bli lite action kring Daenerys? Det och mycket mer får vi svar på när den sjätte säsongen drar igång 25 april.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Man kan tycka vad man vill om ”Game of Thrones” men oavsett vad man tycker är serien ett fenomen. Den är något som diskuteras på kafferasten och det gäller att hänga med i svängarna. Vill du också vara med i diskussionen så finns alla fem säsonger tillgängliga nu på HBO Nordic där avsnitten från säsong sex också kommer släppas samtidigt som USA.

Silicon Valley

Det är dags för ännu en efterlängtad återkomst. Den kanske roligaste serien på TV (?) gör sin comeback med en tredje säsong. Mike Judge serie om ett gäng IT-entreprenörer i Silicon Valley har det mesta. Smart, rapp och ibland rå humor som fick de första två säsongerna att flyga förbi alldeles för snabbt. T.J. Miller som vi i vintras sett i hyllade ”Deadpool” är en av behållningarna även här. 

Ska du bara följa en komediserie för tillfället skulle min rekommendation vara ”Silicon Valley”. 25 april är det pemiär för säsong 3 på HBO Nordic, första två säsongerna finns tillgängliga nu.Veep


Jag fortsätter på humorspåret och rekommenderar ”Veep”. Även detta en hyllad och mångfaldigt prisad serie. Julia Louis-Dreyfus (”Seinfeld”) spelar vicepresident Selina Meyer som verkar göra allt hon kan för att sätta sig i jobbiga lägen. Till skillnad från många komediserier har ”Veep” faktiskt lyckats hålla jämn kvalité trots att den nu kommer gå in på sin femte säsong. Har du inte sett något av ”Veep” tidigare är det bäst att du rensar i schemat, det är en serie som är lätt att förälska sig i och ”bara-ett-avsnitt-till-syndromet” ligger nära till hands.

Den nya, femte säsongen av ”Veep” har även den premiär 25 april på HBO Nordic.

Large 7234fcdb89d17010fe5d0ea478fab58a veep

The Leftovers


En serie som delar tittarna. Enligt mig är ”The Leftovers” (framförallt säsong två) det bästa på TV sedan ”Breaking Bad”. Att jag skriver det trots senaste årens konkurrens bör säga en hel del om hur unik ”The Leftovers” är. Visst, smaken är som baken, men vill du ha något som är otroligt välspelat och med en story som inte liknar något annat måste du ge serien en chans. Enligt mig har ”The Leftovers” utöver sitt spännande manus den bästa seriemusiken på väldigt länge, ett score av Max Richter som är mästerligt.

En tredje och sista säsong av ”The Leftovers” har bekräftats av HBO och de två första säsongerna finns nu tillgängliga på HBO Nordic, har du inte sett ”The Leftovers”? SE DEN NU.Ballers

En av världens största filmstjärnor i en HBO-serie? Ja tack! Dwayne ”The Rock” Johnson spelar en föredetta NFL-spelare som sadlat om till ekonomisk rådgivare inriktad på just fotbollstjärnor. Amerikansk fotboll kan väl inte vara något för oss soccer-svenskar kanske vissa tänker, men i det här fallet stämmer det inte. ”Ballers” handlar bara om det galna som händer på sidan av planen. Tänk er ett ”Entourage” i idrottsmiljö.

Hela första säsongen finns tillgänglig på HBO Nordic just nu. Det kommer en andra säsong under 2016, något specifikt datum är inte satt men första säsongen hade premiär tidig sommar.Billions


Första säsongen av nya Showtime-dramat ”Billions” har precis avslutats och den finns tillgänglig på HBO Nordic. Ett drama som utspelar sig i den finansiella världen med en kamp mellan federala åklagaren Chuck Rhodes och miljardären Bobby Axelrod. En härlig katt- och råttalek med höga insatser, lägg därtill att Paul Giamatti (”American Splendor”,  ”Sideways”) och Damian Lewis (”Homeland”, ”Wolf Hall”) spelar huvudrollerna så har du recptet för en mycket sevärd TV-serie.

Serien är förnyad och en andra säsong kommer 2017.Show Me a Hero

En av de bästa miniserierna senaste åren. ”Show Me a Hero” har kanske flugit lite under radarn men vill du ha en högkvalitativ serie i sex delar med stekhete Oscar Isaac i huvudrollen kan du sluta leta.

”Show Me a Hero” följer borgmästaren (Isaac) i Yonkers under 80-talet och hans försök att lösa problem med boendesegregationen. Det är välspelat och välskrivet från ”The Wire”-skaparen David Simon, ”Show Me a Hero” är väl värd att offra promenaden i vårsolen för. Hela serien finns tillgänglig nu på HBO Nordic.The Path


Med bara fyra sända avsnitt hittills är det svårt att sätta fingret på ”The Path” hittills. En sak är säker, casten är fenomenal. I huvudrollerna ser vi Aaron Paul (”Breaking Bad”), Michelle Monaghan (”True Detective”) och Hugh Dancy (”Hannibal”). Serien handlar om livet i en sekt och vad som händer när en medlem förlorar sin övertygelse. 

Serien hade premiär på Hulu 30 mars och avsnitten släpps löpande på HBO Nordic på torsdagar.Togetherness


Duplass – lägg det efternamnet på minnet. Senaste åren har nämligen bröderna Jay och Mark Duplass skrivit, producerat, regisserat och agerat i många intressanta saker. Bröderna Duplass har en helt unik röst och ”Togetherness” är inget undantag. En serie i sann diskbänksrealisms-anda. Trots en lågmäld ton och fokus på relationer är ”Togetherness” en serie som är så intressant att avsnitten flyger förbi.

De två säsongerna finns tillgänliga på HBO Nordic, tyvärr blir det inte fler avsnitt då HBO valt att inte förnya serien. ”Togheterness” är tyvärr lika osedd som underbar.Vikings


Efter snart fyra säsonger och fler på gång frågar man sig när ”Vikings” ska börja bli sämre? Som det verkar just nu lär det dröja. Den fjärde säsongen har i alla fall fallit mig i smaken och kan kanske bli den mest explosiva hittills. ”Vikings” lever på att den har en rå och härlig skitighet som konkurrerande serier inte riktigt har. Den fjärde säsongen av ”Vikings” pågår nu och tidigare säsonger finns tillgängliga på HBO Nordic. Se till att haka på plundringståget och följ gärna Anton Svantessons eftersnack här på Moviezine efter varje avsnitt!

Tog jag inte upp just din favoritserie? Se då till att tipsa alla andra om den i kommentarsfältet!