Serie

Skribent

MovieZine

20 april 2017 | 18:00

9 tv-serier värda att spendera våren med på HBO Nordic

Från "Fargo" till "Twin Peaks" - MovieZine tipsar om de bästa tv-serierna att streama på HBO Nordic just nu.
Snart har våren anlänt på allvar, och att spendera kvällarna i tv-soffan blir allt mindre lockande. Om det inte vore för att våra favoritkanaler struntar glatt i allt vad sol och värme heter, och fortsätter pumpa ut innehåll man bara inte vill missa… På HBO Nordic kan du just nu underhålla dig med extremt välspelade catfights i småstadsdramat ”Big Little Lies” och verklighetsbaserade Hollywoodskrönan ”Feud: Bette and Joan”. Och så får vi ju återvända till ”Fargo” och ”Twin Peaks”, två bekanta städer som bär på många hemligheter.

Så medan du väntar på nya "Game of Thrones"-avsnitt i sommar, har vi valt ut några av vårens bästa tv-serier.
 

Fargo - Säsong 3 startar 20 april

 
Large 56ca11a571b25f8919c778bc2adc2bab c63b5e6d0c18991066e0a12d7caba179 fargo y3 009
 
När det gäller filmer som blivit till tv-serier drar "Fargo" längsta strået. Bröderna Coens mörka humor och brutala historia om hämnd, utpressning, girighet och våld, har låtit sig tolkas om utomordentligt väl till två fantastiska, fristående säsonger. I den tredje är det åter dags för en ny berättelse och andra karaktärer. Året är 2010 och här möter vi bland annat Ewan McGregor i dubbla roller. Säsong 3 startar 20 april, då kommer även de föregående säsongerna tillbaka.
 

The Leftovers

 
 
Föreställ dig att 2% av jordens befolkning bara försvinner. Poff, utan ett spår. Hur skulle du reagera? Hur kan ett samhälle gå vidare när det ofattbara hänt - och med vetskapen om att det kanske är första tecknet på världens undergång? Förväntningarna är höga och frågorna många när den ytterst gripande ”The Leftovers” nu är inne på sin tredje och avslutande säsong. Med ”Lost”-skaparen Damon Lindelof bakom rodret ska vi inte hoppas på för många svar.
 

Guerrilla

 
 
Miniserien ”Guerrilla" är en kärlekshistoria satt i en thrillermiljö med starka politiska element och influenser. Vi befinner oss i London i början av 1970-talet, en tid då spänningen mellan de svarta och vita var mycket ansträngd. Här följer vi Jas (Frieda Pinto) och Marcus (Babou Ceesay), ett politiskt aktivt par som ger sig på att försöka befria en politisk fånge. Idris Elba syns i en stor roll.
 

Dimension 404

 
 
Är "Black Mirror" för mörkt och dystert för dig? Prova Hulu-serien "Dimension 404", som är den lättsamma popcorn-varianten på samma tema. Nördfaktorn är hög i denna antologiserie om "den digitala tidsålderns underverk och fasligheter". I de fristående avsnitten syns bland andra Lea Michele ("Glee"), Joel McHale ("The X-Files") och Patton Oswalt ("Agents of S.H.I.E.L.D.").
 

Feud: Bette and Joan

 
 
Trodde du att kändisskvaller och Hollywood-skandaler föddes med Perez Hilton och TMZ? Tänk om. Ryan Murphys "Feud" är en mycket underhållande återberättelse av vad som skedde bakom kulisserna, när filmdivan Joan Crawford erbjöd sin rival Bette Davis en roll i thrillern "Vad hände med Baby Jane?" i början av 1960-talet. Jessica Lange och Susan Sarandon briljerar i sina mångfacetterade huvudroller. Både glamoröst och tänkvärt - bakom den välsminkade fasaden döljer sig skräcken inför att bli gammal och obetydlig.
 

Big Little Lies

 
 
Regissören Jean-Marc Vallée har imponerat stort med filmer som "Wild" och "Dallas Buyers Club". I sin första tv-serie tar han hjälp av en stjärnspäckad rollista - Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Wodley, Laura Dern och Alexander Skarsgård - som spelar mammor och pappor beredda att gå över lik för sina barn. Handlingen hoppar retsamt i tiden, för att ge oss pusselbitar till seriens stora gåta: vem var det egentligen som dog på skolans välgörenhetsbal? Och varför? En beroendeframkallande miniserie på sju avsnitt.
 

Taboo

 
 
Tom Hardy briljerar i rollen som den tystlåtne, hämndlystne James Delaney. ”Taboo” utspelar sig i 1800-talets London, dit James har återvänt för arvet efter sin far - ett stycke mark som många vill lägga vantarna på. Snyggt, skitigt, våldsamt och delvis övernaturligt BBC-drama av nordiska regissörerna Anders Engström ("Jordskott") och Kristoffer Nyholm ("En pilgrims död"). En andra säsong är beställd.
 

The Handmaid's Tale - Premiär 26 april

 
 
Baserat på Margaret Atwoods science fiction-liknande bok ”Tjänarinnans berättelse”. Världen hotas av miljökatastrofer och en minskande befolkningsmängd och här styr en fundamentalistisk regim som ser kvinnor som statens ägodelar. Offred (Elisabeth Moss) är tjänarinna i Härskarens hushåll och en av de få kvinnor som fortfarande är fertila. Därför tvingas hon och andra kvinnor in i ett sexuellt slaveri för att återbefolka planeten. Den 26 april blir de första tre avsnitten tillgängliga på HBO Nordic och därefter släpps ett avsnitt i veckan.
 

Twin Peaks - Säsong 3 startar 22 maj

 
 
”See you again in 25 years” lyder det berömda citatet ur David Lynchs ”Twin Peaks”. Då det begav sig, i början av 90-talet, blev mordmysteriet ett världsfenomen. Förväntningarna är minst sagt höga även nu när kaffeälskande Agent Dale Cooper återvänder till småstaden med det mycket märkliga persongalleriet. Alla tidigare avsnitt finns redan nu att se ikapp på HBO Nordic.
 
Vad tittar ni på i vår? Kommentera nedan.
| 20 april 2017 18:00 |