Serie

Skribent

Pascal Andersson

19 juni 2014 | 16:00

Lista: Bästa reportagen från VICE

Mediehuset VICE har gått från att vara hipsterns favorittidskrift till att på löpande band leverera korta, informativa  och väldigt intressanta minidokumentärer på YouTube.

Här listar vi några av de bästa:

UK's Scariest Debt Collector

Den föredetta gangstern och gymägaren Shaun Smith är någon invånarna i staden Liverpool vet att man inte bör ha något otalt med. Han är en av Englands mest ökända indrivare och har en lång rad av våldsbrott och annan brottslighet på sitt samvete.  


How to hitchike across America

Multikonstnären och vagabonden Dave Choe tar med sig brorsonen Harry och en kamerman ut på ett två veckor långt äventyr kors och tvärs över Amerikas förenta stater.  De tar sig enbart runt genom att lifta med bil, buss, tåg och båt, och träffar färgstärka och hjälpsamma personer längs vägen.

Minidokumentären i femdelar är i sin äkta enkelhet och autencitet är lite av ett mästerverk och väl värt en titt.

(Fotnot: Dave Choe blev efter inspelningen av dokumentären dollarmiljonär, han målade en väggmålning i Facebooks första kontor och valde aktier som betalning. Ka-tching!)

Inside North Korea

Följ med reportern Shane Smith in i ett världens mest tillslutna land, Nordkorea.

Hans varje steg bevakas ständigt av representanter från repbuliken, och de bestämmer exakt vart han får gå och vad han får se.

 

The Real Walter White

Verklighetens Walter White, som precis som huvudpersonen i välkända serien "Breaking Bad" också heter Walter White, tjänade tusentals dollar på sitt egenkokade metamfetamin och var känd för att leverera den renaste produkten i sin hemstat Alabama.

3D Printed GunsDen 25-årige studenten från  Austin Cody R Wilson har lyckats printa ut fullt fungerande skjutvapen med hjälp av en 3D-printer, och lägger upp instruktioner på nätet  så att hela världen kan göra dets3D Printed GuDen 25-årige studenten från  Austin Cody R Wilson har lykats printa ut fullt fungerande skjutvapen med hjälp av en 3D-printer, och lägger upp instruktioner på nätet  så att hela vä

| 19 juni 2014 16:00 |