Skribent

Mats Karlsson

24 juli 2012 | 16:01

Jeremy Renner och Bill Condon siktar på WikiLeaks

"Breaking Dawn"-regissören är aktuell för att göra en biografi om grundaren Julian Assange med Jeremy Renner i huvudrollen.

Intresset för att göra en film om WikiLeaks-grundaren Julian Assange har funnits ett tag i Hollywood, men än så länge har ingen av intressenterna kommit till skott. Nu rapporterar Deadline att Bill Condon överväger att regissera en film om WikiLeaks.

Projektet som ligger hos DreamWorks ska baseras på två böcker, "WikiLeakes: Inside Julian Assange's War of Secrecy" av David Leigh och Luke Hardling samt "I.nside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website" av Daniel Domscheit-Berg.

Även Jeremy Renner har visat intresset för projektet och är aktuell för att spela rollen som Julian Assange. Det är osäkert om projektet kommer att stanna kvar hos DreamWorks, då producenterna för närvarande kollar på finansiering hos independentbolagen.

Som vi tidigare rapporterat kollar manusförfattaren Mark Boal ("The Hurt Locker") på att skriva manus till en film om Assange åt HBO och BBC. Nu är frågan vilket av projekten som kommer till produktion först.

| 24 juli 2012 16:01 |