SPEL

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 november 2018 | 20:00

"GTA V" har nu sålts i över 100 miljoner exemplar

Fem år efter släppet säljs Rockstars gangsterepos fortfarande i drivor.
En magisk gräns har äntligen nåtts. "GTA V" har nu sålts i över 100 miljoner exemplar världen över, detta meddelade utgivaren Take 2 nyligen i en aktieägarrapport. Siffran innefattar alla spel sålda till återförsäljare (och alltså inte enbart till slutkonsument) men det är oklart om den även innefattar spel som sålts för nedladdning.
 
"GTA V" är det blott tredje spelet i historien att nå 100 miljoner sålda exemplar, efter "Tetris" och "Minecraft". En anledning till de imponerande siffrorna, förutom att spelet är grymt bra alltså, är att "GTA V" släppts i tre omgångar. Först till PlayStation 3 och Xbox 360, sedan i ny version till PlayStation 4 och Xbox One, och sedan till sist i en version till PC.
 
Det går alltså ingen nöd på Rockstar och Take 2, och nu sitter de som bekant på nästa guldkalv i form av nyligen släppta "Red Dead Redemption 2", som redan första helgen drog in 750 miljoner dollar. Frågan är nu om western-spelet kan bli det fjärde spelet i historien att nå 100 miljoner sålda exemplar.
| 8 november 2018 20:00 |