Skribent

Alexander Dunerfors

30 juli 2012 | 17:01

Grattis Arnold, 65 år!

Schwarzenegger har nått pensionsåldern, men lägger i nästa växel i actionkarriären.

Österrikaren gjorde sig ett världsnamn som bodybuilder innan det blev dags att pröva lyckan i Hollywood. Hans krångliga namn och tydliga accent var inte till någon hjälp i början. Det var först när han hittade huvudrollen i "Conan Barbaren", som verkade som skräddarsydd för honom, som Arnold Schwarzenegger hade hittat hem.

Under 80-talet blev han en actionstjärna att räkna med. Han varvade våld med lättsammare filmer och har ofta visat prov på komiska talanger, något som snabbt gjorde honom till en av världens populäraste filmstjärnor. 2003 blev han invald som Kaliforniens guvernör, och många trodde att filmkarriären var över. Men då hade de glömt hans mest klassiska filmreplik: "I'll be back"...

Och nu är Arnold, som idag fyller 65 år, lika eftertraktad som i sin ungdom. Förutom "The Expendables 2" (på bio i augusti) spelat han sheriff i "The Last Stand" och fängelsekund i Mikael Håfströms "The Tomb". Och inte minst har vi fler sköna Arnold-oneliners att vänta när "Twins" får sin uppföljare inom kort.

Vilken är din favoritfilm med Arnold? Kommentera nedan.

| 30 juli 2012 17:01 |