Film

Skribent

Alexander Dunerfors

31 oktober 2014 | 12:00

Första bilderna på nya "Terminator"-gänget

Emilia Clarke, Jai Courtney och Jason Clarke berättar mer om sina roller i "Terminator: Genisys".
"Terminator: Genisys" kunde få en bättre start på sin marknadsföring. Det blev hån istället för hajp när nya detaljer och bilder släpptes i veckan:

"Det låter tyvärr som ett horribelt upplägg. De första bilderna inger inte heller så mycket förtroende såvida man inte diggar schamporeklam." 

"…idén med Sarah uppfostrad av en robot, bara slänga i soptunnan",  skriver några av kommentarerna på MovieZine.

Vi har nu fått fler bilder och detaljer kring "Terminator: Genisys" från Entertainment Weekly, och är väl fortfarande inte övertygade om den här visionen - som ju lät så lovande för några månader sen

Fortsätt nedåt för skådespelarnas citat om både kärleksscener och specialeffekter.Emilia Clarke om sin Sarah Connor, som vi nyss fick reda på har vuxit upp med Arnolds T-800 som låtsaspappa:

- Tja, hon är bara en vanlig tjej som har växt upp med en Terminator som pappa. Hur var hennes första dejt. Dödade han många av de dejter som hon tog hem?Jason Clarke om stuntscenerna:

- Man måste vara fysiskt på topp. Gör man ett fel kan det ta två, tre timmar att göra om scenen. Vi filmar på natten och måste hinna innan solen går upp. Så det är mycket press på de här stora filmerna. Jag landade mitt på Arnold en gång, kunde ju ha gjort sönder snubben.Jai Courtney (Kyle Reese) om kärleksscenerna med Emilia Clarke:

- Jag har aldrig blivit kär på film förut. Det var intressant, speciellt när det utspelar sig mot allt det här med framtiden, dåtiden och robotar.Producent David Ellison förklarar hur filmen speglar dagens kultur:

- Skynet behöver inte längre bryta sig in hemma hos oss. Vi köar ständigt utanför Apple-butikerna för att bjuda in dem, och lämna ut vårt privatliv.Ellison berättar också att en 30 år yngre Arnold Schwarzenegger ska skapas med hjälp av digital magi och en body double. Man kommer att återskapa flera av scenerna vi känner igen från "The Terminator" (1984) och "Terminator 2" (1991) fast ur en ny vinkel.

- Det är de visuella effekternas heliga graal. Vi ska skapa en levande mänsklig varelse som inte finns.Slutligen hoppas regissör Alan Taylor ("Thor: The Dark World") överraska publiken med en visuell fest:

- Det finns element hos vår skurk som blir en utmaning för våra briljanta specialeffektsmakare. Så det är ett bra tecken.

Vad säger ni - mer eller mindre taggade efter dessa uttalanden? Vi får se om "Terminator: Genisys" håller vad den lovar på bio den 10 juli 2015.
| 31 oktober 2014 12:00 |