Film

Skribent

Oskar Möller

27 september 2021 | 20:00

Jakten på nye James Bond börjar först 2022

Efter 15 år som James Bond lämnar Daniel Craig över facklan med sin sista film "No Time To Die". Producent Barbara Broccoli har den svåra uppgiften att hitta en efterträdare.
Ändå sedan han steg upp ur havet som en maskulin version av Venus i "Casino Royale" har Daniel Craig absolut knäckt det i rollen som James Bond. Den engelske skådespelaren har lyckats kombinera Bonds tidlösa charm och lekfullhet med en sårbar machismo som gjort karaktären mer mångdimensionell än publiken är van vid.
 
Vi är många som kommer att sakna Craigs blänk i ögonen efter att han lämnar serien. Han är det här millenniets James Bond och i en tid när en del frågar sig om hjälten fortfarande är relevant eller om det är dags att satsa på modernare actionhjältar känns hans sorti onekligen som en epok som går i graven.
 
En av dem som definitivt kommer att sakna Daniel Craig är seriens mångåriga producent Barbara Broccoli. I radioprogrammet BBC 4 skämtade producenten att hon inte vill låtsas om att Craig lämnar filmserien. 
 
Broccoli säger att hon inte ens vill tänka på en efterträdare innan 2022.  - Vi är överens att Craig ska få njuta av den sista tiden i rampljuset" - jakten på nästa Bond på Bond får fortsätta nästa år", säger hon i programmet.
 
Nyligen har Daniel Craig hållit ett tårfyllt tal för inspelningsteamet under avslutningen av filmandet av hans sista film som den ikoniske rollfiguren. Talet blev filmat för specialdokumentären "Being James Bond" som är tillgänglig på Apple TV fram till 7 oktober. Filmseriens mångåriga producenter Barbara Broccoli och Michael G Wilson passade då på att hylla stjärnans insatser.
 
 
Men nu är det klart - det återstår bara att uppleva Craigs sista film. Nästa gång kommer publiken se någon helt annan ståta som den ikoniske 007. 
 
Så vem blir näste Bond? Medierna älskar att spekulera  i saken och bland de mest förhandstippade favoriterna slängs det namn som Idris Elba, Henry Cavill, Richard Madden (mest känd som Rob Stark i "Game of Thrones") och Tom Hardy. En hel del har hänt i Hollywood sedan 2006 och det är första gången som man på allvar tror att en svart skådespelare har en stark chans att få rollen. En del spekulationer om en kvinnlig Bond förekommer också, även om dessa är mindre troliga.
 
Oavsett vem det blir kommer personen ha "stora skor att fylla", menar Broccoli och kollegan Michael G. Wilson som också medverkade i radioprogrammet.  
 
 
"No Time to Die" har premiär torsdag den 30 september på biogreferna. 
| 27 september 2021 20:00 |