Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

9 augusti 2023 | 10:01

Påkostade “007”-spelet är fortfarande under utveckling - blir en origin story

Trots att vi inte fått höra mycket om IO Interactives kommande spel om James Bond, kan studion bekräfta att projektet går framåt.
Under 2020 fick vi först höra om “Project 007”. Danska spelutvecklaren IO Interactive, kunde då berätta att man jobbade på ett spel om den brittiska spionen. Inte mycket har sipprat ut sedan dess, men nu har GameReactor fått intervjua spelstudion bakom projektet. Producenten Chris Vega säger:
 
- "007" är under utveckling, och det ser väldigt coolt ut. Spelet kommer att berätta historien om den första Bond och hur han blev den hemliga agenten. Mer kan vi inte säga något om projektet.
 
 
James Bond har synts i TV-spel sedan tidigt 80-tal och guldkornet bland dessa är antagligen “GoldenEye 007” på Nintendo 64. Men den senaste tiden har vi blivit svältfödda på James Bond-spel. Sist ut var “007 Legends” som sågades både för att ha dålig story och tråkigt gameplay.
 
IO Interactive har jobbat med spel sedan sent 90-tal. Studions största spelserie är utan tvekan “Hitman”. Här får man spela som lönnmördaren Agent 47, som använder sig av olika medel och utstyrslar för att eliminera sina offer. Perfekt studio att ta sig an 007 med andra ord.
 
Vilket är din favorit bland 007-spelen?
| 9 augusti 2023 10:01 |