Skribent

Alexander Dunerfors

31 augusti 2011 | 19:30

Han sätter ny twist på skräckgenren

Ingen skådespelarskola i världen kan förbereda dig på en skräckinspelning med Tim Burke.

Är dramautbildningarnas tid räknad? Det tror Tim Burke, regissören som föredrar att arbeta enligt sin nya metod kallad Enigmatic Technique. 

Istället för att låta dem agera, skapar han en unik och mystisk miljö för skådespelarna där de snarare tvingas att reagera på allt som händer kring dem. Och istället för ett färdigt manus framför sig, utspelas en mörk och skruvat mysterium som de själva tvingas att lösa. Nyckeln ligger i att låta dem veta så lite som möjligt, berättar han:

- Det vi får är rå och äkta känslor. För hur verkligt är det egentligen att sätta en aktris i en upplyst skog, med ett stort filmteam och låta mannen, som hon nyss drack kaffe med, jaga henne?

32-årige Tim Burke har arbetat med sin nya metod i filmerna "The Harrowing" och "The Lords of Gas". Hans kommande rysare "L.A. Slasher" är inget undantag. Där regissörer vanligtvis guidar genom varje replik och känsla, väljer han att helt och hållet lita på sina utvalda skådespelare.

En vanlig scen kan uppstå i att han, via sms, skickar iväg sin huvudrollsinnehavare till en öde skogsvrå mitt i natten. Hon tror att hon ska möta sin pojkvän, men väl på plats hittas varken han eller något filmteam. Kamerorna är gömda utom synhåll. Tills en maskerad galning dyker upp och försöker halshugga henne, berättar regissören:

- Skulle inte du bli rädd, på riktigt? 

Inspelningen av "L.A. Slasher" startar i Los Angeles i oktober. 

| 31 augusti 2011 19:30 |