Film

Skribent

1 september 2008 | 03:01

"Låt den rätte komma in" blir helamerikansk

"Låt den rätte komma in" ska bli en helt ny amerikansk film - ingen remake. Det är målet när producenterna bakom den hett emotsedda filmen nu söker manusförfattare och regissör, skriver TT. I Sverige har vampyrdramat, i regi av Tomas Alfredson efter John Ajvide Lindqvists roman, biopremiär den 24 oktober.

Filmen har också mött stort intresse utomlands. Men dessutom förbereds en helt amerikansk version. Här ska inte Ajvide Lindqvists "svenska" filmmanus användas. I stället vill producenterna ha ett helamerikanskt manus med utgångspunkt i boken.

"Vi tycker att det är viktigt att den nya filmen blir en amerikansk film. Den första filmen är gjord, det vore inte kul att göra samma igen. Nu hoppas jag och tror att det ska rulla på ganska snabbt, men jag kan inte säga några datum för inspelning eller premiär", säger producenten John Nordling.

Rättigheterna till den nya filmen är köpta av bolaget Spitfire. Tanken är att det svenska produktionsbolaget Efti ska producera även den amerikanska versionen.