Skribent

31 mars 2009 | 16:33

Klart för uppföljare till "Star Trek"

Om en dryg månad är det premiär för J.J. Abrams "Star Trek", men redan nu meddelar filmbolaget Paramount att de planerar att göra en uppföljare. De har anlitat manustrion Roberto Orci, Alex Kurtzman och Damon Lindelof för att skriva manus, skriver Variety.

J.J. Abrams som har regisserat och producerat första filmen kommer även producera uppföljaren. Däremot är det oklart om Abrams kommer att sätta sig själv i registolen. Storyn är fortfarande i ett tidigt stadium, men manustrion siktar på att kunna leverera ett färdigt manus till jul och troligtvis ha filmen klar för premiär till sommaren 2011.

- Det finns förstås en del övermod inblandat när man skriver på för en uppföljare till en film som inte ens har haft premiär än. Men vi är så exalterade för den första filmen att vi ville gå vidare, berättar Lindelof.

Trion har några uppslag till uppföljaren, men enligt Kurtzman tänker de invänta fansens reaktioner på den kommande filmen innan man bestämmer sig för vilken riktning manuset ska ta.

- Självklart har vi diskuterat lite idéer, men vi vill väntar tills nästa månad då vi får veta vad fansen tycker. Med en nystart av en franchise måste första filmen handla om ursprunget. Men med nästa film får man möjlighet att upptäcka nya spännande saker. Vi kommer att vara ambitiösa om vad vi vill göra, säger Kurtzman.

"Star Trek" har svensk biopremiär den 8 maj.