Skribent

26 mars 2009 | 15:52

Ruben Östlund siktar högt med sitt nya projekt

Ruben Östlunds nästa film "Play" handlar om unga rånare. Den ska utspelas i realtid och är inspirerad av verkliga rättsfall, skriver TT.

Ruben Östlunds senaste film "De ofrivilliga" visades i Cannes och blev en stor kritikerframgång. Nu söker han skådespelare - inga etablerade namn utan unga killar i 11-16-årsåldern - till nästa projekt.

En ungdomsliga och deras offer står i centrum för "Play", som ska börja spelas in i höst med tänkt premiär våren 2011. Filmen ska utspelas i realtid, och Östlund säger att den är det svåraste han gett sig på. Trots ämnet är "Play" inget vanligt kriminaldrama. Den är inspirerad av verkliga rättsfall och handlar om det psykologiska spel som uppstår mellan gärningsmän och offer, berättar Ruben Östlund.

Med "De ofrivilliga" uttalade Ruben Östlund att hans film skulle få premiär på festivalen i Cannes - och det fick den, i sektionen Un certain regard för särskilt intressanta regissörer. Den här gången lägger de ribban ännu högre, berättar filmens producent Erik Hemmendorff.

- Vårt mål är att filmen ska gå upp stort i hela Europa. Eller att den får delta i Cannes officiella tävling.