Film

Skribent

30 augusti 2008 | 03:01

Nya Beckfilmen inspireras av "The Ring"

I nästa vecka inleds inspelningarna av de två nya Beckfilmerna som båda regisseras av Harald Hamrell. I en exklusiv intervju med MovieZine avslöjar Hamrell att filmerna har tilldelats en högre budget och att de även kommer att gå upp på bio.

Den ena filmen är en klassisk skräckfilm med titeln "Levande begravd" med dovare färger och en mer suggestiv känsla än tidigare. Inför filmen har Hamrell bland annat influerats av känslan i filmer som "The Ring". Den andra filmen går under titeln "I stormens öga" och är en thriller med actioninslag där en ekologisk grupp agerar i samhället med Beckgruppen i hasorna.

"Vi har ett lite unikt läge då vi inte kommer göra 8 filmer i ett svep som tidigare utan istället satsar lite mer på endast två biofilmer. Det blir mina två sista Beck-filmer, så det är kul att få en lite boostad budget", berättar Hamrell för MovieZine.

Hamrell har från och med måndag den 1 september 75 intensiva inspelningsdagar att se fram emot innan han lämnar Beck-franchisen för gott och tar sedan en välbehövlig paus från både film och TV.
Hela intervjun med Harald Hamrell dyker upp inom kort på MovieZine.