Skribent

24 februari 2009 | 14:06

Så blir Oscarsvinnarnas 2009

Hur ser framtiden ut för söndagens Oscarsvinnare? Här är en sammanfattning av vad vi kan förvänta oss från Sean Penn, Penelope Cruz och Danny Boyle den närmaste tiden.

Penelope Cruz (Bästa kvinnliga huvudroll) har flera projekt inplanerade. Hon kommer att spela huvudrollen i "Nine" (svensk biopremiär 5 februari 2010) tillsammans med förra årets Oscarsvinnare Marion Cotillard och Daniel Day-Lewis. Cruz kommer dessutom att samarbeta med Pedro Almodovar i "Broken Embraces" och medverka i Lasse Hallströms kommande film "Rain in Spain"

Sean Penn (Bästa manliga huvudroll) kommer att spela huvudrollen i regissören Terrence Malicks "The Tree of Life" tillsammans med Brad Pitt. Det ryktas även om att Penn ska vara med i bröderna Farrellys nyversion av “The Three Stooges” och dessutom befinner han sig i förhandlingar om att spela Valerie Plames man i "Fair Game".

Kate Winslet (Bästa kvinnliga huvudroll) har haft ett lyckat år med filmerna "The Reader" (svensk premiär i maj) som han vann en Oscar för, men fick även två Golden Globes för den och "Revolutionary Road". Nu verkar Winslet ta tid på sig för att bestämma sig för vilket filmprojekt som hon ska göra härnäst. Inte sedan 1994 har biograferna visat en film som inte haft Winslet i rollistan.

Danny Boyles (Bästa regi) nästa projekt kan bli filmen "Johannesburg", ibland även kallad för "Ponte Tower", en thriller som utspelar sig i Johannesburg i Sydafrika. Han har även varit kopplad till att regissera filmatiseringen av barnramsan "Solomon Grundy" som handlar om en man som lever hela sitt liv på en vecka, men likheterna med "Benjamin Buttons otroliga liv" gjorde att projektet lades på is.

Dustin Lance Black (Bästa originalmanus) vann Oscarn för sitt manus av "Milk" och jobbar fortfarande med HBO:s "Big Love", där han skriver manus och producent. Han förväntas att återigen samarbeta med Gus van Sant med filmatiseringen av Tom Wolfes "The Electric Kool-Aid Acid Test".

Heath Ledger (Bästa manliga biroll) - må vara död men har ändå en film kvar för release. Men hans sista film, Terry Gilliam-regisserade "The Imaginarium of Dr. Parnassus", upplever en del problem med att hitta amerikansk release då den anses för konstig för att nå ut till en bred publik. Fortsättning följer.