Skribent

19 februari 2009 | 15:59

Så gör du din Oscarsnatt till en vinnare

Har du också planer för söndagsnatten? Innefattar de möjligen en uppesittarkväll framför en viss tv-sändning? Tänkte väl det!

Men hur gör man egentligen för att få ut det mesta från Hollywoods glammigaste filmkväll, även hemma från soffan i nån kylig svensk håla? Följ bara våra tips så blir de sex-sju timmarna framför burken om möjligt ännu roligare.

1. Ät rätt

Få tillfällen passar sig lika bra för partyteman som Oscarsnatten. Den fyndige laddar såklart redan upp med tilltugg som Benjamin Buttons otroliga oliv, eller en Revolutionary Toast. För oss som behöver lite mer inspiration i köket har Allrecipes.com samlat ihop recept som går extra bra ihop med årets bästa film-kandidater. Som flera smarriga curryrecept á la ”Slumdog Millionaire”. (Fast man kan ju fråga sig vad en Cosmopolitan har med förintelsedramat ”The Reader” att göra.)

Oscarsparty hos Allrecipes.com »

2. Tippa vinnarna

Att det aldrig finns en bra och behändig lista på samtliga nominerade när man väl behöver en. Förrän nu! Printa ut kopior så det räcker till alla att kryssa för sina favoriter på förhand, och glöm inte att bestämma vilket pris vinnaren ska få. Än är det heller inte för sent att dra till med en gissning i vår stora Oscarstävling, där några av årets bästa filmer ligger i potten.

Ladda ner lista över kandidaterna (pdf) »

Tävling: Gissa årets vinnare »

3. Interagera mera

Vem sa att Oscarstittandet ska begränsas till ditt vardagsrum? Fram med laptopen och snacka film med några tusen andra nördar. På kanalnio.se kan du under hela sändningen skicka in ris, ros och frågor, med chans att få dem upplästa i studion av galans svenska kommentatorer Pär Lernström och Orvar Säfström. Och här på MovieZine blir det traditionsenligt livechatt under söndagskvällen och genom hela sändningen.

Har du fler sköna tips för de Oscarsvakna? Dela med dig i forumet!

Den 81:a Oscarsgalan sänds i Kanal 9 natten till måndag, med röda mattan-sändning redan från 23:55.

Alexander Dunerfors