Film

Skribent

Emma

20 september 2013 | 21:01

6 bra filmer att ladda ner i helgen

MovieZine tipsar om filmerna du kan se online lagligt och gratis, inklusive dokumentären om Pirate Bay och kultfilmen "Plan 9 from Outer Space".

Idag finns ändlösa möjligheter att se på film, närhelst man behagar. Faktum är, att det finns så mycket film därute, att det kan vara svårt att hitta rätt, särskilt om man vill ladda ned film lagligt. Därför kommer nu MovieZine som ett ljus i mörkret och listar sex filmer att ladda ned, eller streama, gratis.

"Sita Sings the Blues" - ladda ned här

Mysig, rolig och spännande animerad film som berättar den hinduiska legenden Ramayana på ett helt nytt sätt. Sita blir bortrövad av Ravana, kungen av Lanka. Hennes man Rama måste försöka hitta henne och rädda henne från Ravana. Går att ladda ned eller streama.

"Villa Thalassa" - ladda ned här

Efter att ha sett "Villa Thalassa" på Göteborgs Filmfestival 2012 gav MovieZine filmen fyra MZ, och skrev att "det är, tekniskt och innehållsmässigt, en stabil långfilm (om än lågbudget, med handkamera och befintligt ljus). För att inte nämna, en udda film med mycket humor - som ofta ligger åt det där härligt konstiga och bisarra hållet." "Villa Thalassa" går att streama gratis, men om man känner sig hågad kan man även välja att donera en slant.

Pirate Bay-dokumentären "TPB AFK" finns såklart att se gratis på nätet.

"TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard" - ladda ned här

Dokumentären om The Pirate Bay finns givetvis för gratis nedladdning eller streaming. Vad annars kunde man vänta sig? Men det har i sig varit kontroversiellt, flera stora Hollywoodstudior fick i maj 2013 Google att censurera sina sökvägar till filmen. Två månader senare, efter mycket diskussion och en stämning och motstämning enligt den amerikanska lagen Digital Millennium Copyright Act, lyftes Googles censur och filmen är åter sökbar.

"Livet under en dag" - streama här

I ett globalt YouTube-experiment gick människor över hela världen den 24 juli 2010 ut och dokumenterade livet. Resultatet blev denna dokumentär, en tidskapsel som ska visa för kommande generationer hur livet tedde sig på jorden just denna dag. Totalt 4500 timmars material från 80000 deltagare i 192 länder har klippts ihop till en 90 minuter lång film.

Ridley Scott-producerade "Livet under en dag" går att se gratis på Youtube.

"Inbetween" - ladda ned här

Regissörer som själva lägger upp sina filmer på nätet för gratis nedladdning är ett någorlunda nytt fenomen. Ofta ombeds tittaren betala en liten summa för att få ladda ned filmen, men "Inbetween" är helt gratis. Regissören kallar det själv för ett stridsrop mot att stora studior slukar alla pengar som en film genererar. Filmen är en psykologisk thriller om en man som försöker avsluta sina kontakter med en internationell terroristorganisation.

"Plan 9 From Outer Space" - streama här

Den ultimata B-filmsklassikern, ett måste för alla filmnördar att ha i bagaget, finns att streama gratis tillsammans med en mängd andra B-filmer. Filmen har utsetts till den sämsta filmen någonsin, och gjordes än mer känd av Tim Burtons film om regissören Edward D Wood Jr, i filmen "Ed Wood".

(Dessutom kan du som gillar oss på Facebook just nu se "The Great Gatsby" gratis på nätet! Vi firar 10.000 likes med en skön film från film2home. Missa inte!)

Vet du om fler bra filmer som går att se gratis och lagligt på nätet? Tipsa nedan.

| 20 september 2013 21:01 |