Skribent

9 januari 2009 | 11:17

"Watchmens" producent är upprörd

“Watchmens” producent Lloyd Levin har publicerat ett öppet brev på sajten Hitfix där han berättar om sina tankar om rättstvisten mellan Fox och Warner Bros. Enligt Levin fick Fox chansen att göra filmen, men de blev föga imponerade och därför gick Warner Bros vidare med projektet.

- Både Fox och Warner Bros blev erbjudna att göra ”Watchmen” 2005. De fick varsitt brev med en beskrivning av projektet, budgetinformation, ett manus, serieromanen och information om att en toppregissör fanns inblandad.

- Fox blev dock inte imponerade och svarade att det var det mest ointelligenta skit de har läst på många år. Warner Bros blev däremot intresserade av att göra filmen, men de var inte riktigt nöjda med manuset. Vi gick vidare med ett möte där vi diskuterade ett upplägg för filmen. Men från Fox hörde jag aldrig av något mera. De hade inte det minsta intresse av filmen.

- Enda anledningen att filmen blev gjord var att Warner Bros la ner tid, energi och pengar för att utveckla projektet. Om ”Watchmen” hade varit kvar hos Fox skulle den aldrig ha blivit av, för att de var helt ointresserade av att gå vidare, skriver Levin.