Film

Skribent

Kristin

2 mars 2010 | 14:20

Oscarsbelönad författare skriver manus om FBI:s grundare

Det bästa receptet för en lyckad film är att använda en lyckad manusförfattare. Det har personerna som planerar att göra film på J. Edgar Hoovers liv gjort.

Ron Howards produktionsbolag Imagine Entertainment ska göra en film om J. Edgar Hoover och det blir Oscarsbelönade manusförfattaren Dustin Lance Black ska skriva manuset.

Black vann vid förra årets Oscarsgala priset för Bästa originalmanus för ett annat biografiskt manus. Det om politikern Harvey Milk i filmen "Milk" med Sean Penn. Dustin Lance Black håller just nu på att avsluta en film som han både har skrivit manus till och regisserat med Jennifer Connelly och Ed Harris.

Senast vi såg en film med J. Edgar Hoover, mannen som grundade den amerikanska underrättelsetjänsten FBI, var i Michael Manns "Public Enemies" från 2009. Men den här nya filmen ska handla bara om Hoover och dennes kärriär som chef för FBI från 1935 fram till sin död 1972. 

Det är Pajiba som skriver detta och där går det också att läsa att det ännu inte har utsetts någon regissör till filmen om Hoover. 

| 2 mars 2010 14:20 |