Skribent

12 december 2008 | 14:42

"Mammut" tävlar i Berlin

Framgångarna fortsätter för svensk film även under 2009. Nu står det klart att Lukas Moodyssons nya film "Mammut" har blivit uttagen till huvudtävlingen på Berlins internationella filmfestival 2009.

– Jag är väldigt glad! Berlin är min favoritfestival, det har den varit ända sedan Fucking Åmål visades där för tio år sedan, säger Lukas Moodysson.

"Mammut" tar avstamp i en lyxvåning i New York, hemma hos det unga paret Ellen och Leo och deras åttaåriga dotter Jackie. När Leo åker på en affärsresa till Thailand påbörjas ett förlopp som får dramatiska följder för alla inblandade.

– Filmen handlar om familjer, den handlar om föräldrar och barn, hur vi beter oss mot våra barn, både våra egna och andras. Den handlar om hur vi allihop på den här planeten är sammanlänkade med varandra, vare sig vi vill det eller inte. Och hur vi behöver varandra, berättar Lukas Moodysson.

Berlins filmfestival äger rum mellan den 5 och 15 februari 2009 och Lukas Moodysson och filmens skådespelare kommer att närvara vid visningen på festivalen. "Mammut" har biopremiär i Sverige den 23 januari 2009.