Skribent

11 december 2008 | 16:39

Rösta fram årets svenska film 2008

Nu har omröstningen till Biopublikens pris startat på www.biopublikenspris.se. Biopublikens pris premierar det gångna årets bästa svenska film, enligt biobesökarna. Alla svenska långfilmer som visats på biograf under året kan nomineras. De tre filmer som får flest röster går till slutfinalen under den direktsända Guldbaggegalan 12 januari. Vinnaren koras genom telefonomröstning och den vinnande filmens huvudskådespelare mottar priset.

För den som nominerar på nätet ligger biljetter till Guldbaggegalan i potten. Vid slutfinalens telefonomröstning står en hel biosalong på spel, samt ett årskort på bio - läs mer på www.biopublikenspris.se. Biopublikens pris har funnits sedan 2006 och är instiftat av Filminstitutets vd Cissi Elwin Frenkel, som ett led i att göra Guldbaggegalan mer publik.

– Publikens röst är enormt viktig, inte minst för oss på Filminstitutet. Kritiker och professionella filmtyckare kommer ju alltid till tals ändå men vi vet att det också finns ett stort engagemang och många åsikter bland biobesökarna. Det här är deras chans att tycka till. Vi har också märkt att alla som vinner det här priset blir helt euforiska. Att göra film är ett långt och slitsamt arbete och priset är ju ett kvitto på att man verkligen har gjort något rätt, säger Cissi Elwin Frenkel.