Skribent

17 november 2008 | 16:37

Det blir ingen "Rocky"-film

Tanken var att kortfilmerna som visas på Folkets bio och i SVT med början under julen skulle fungera som pilot för en "Rocky"-långfilm. Men Martin Kellerman har avbrutit arbetet med filmen, som skulle produceras av Nordisk Film.

- Nej, den kommer inte att bli av. Jag vill inte. Det var intressant att prova på, men det tog ett år och kostade miljoner att göra tretton tvåminutersfilmer. Det är inte värt det, säger "Rocky"-tecknaren Martin Kellerman till TT.

Redan på DVD:ns "bakomfilm" syns att Martin Kellerman inte var nöjd med kvaliteten på den animerade "Rocky". Bland annat ser man hur han har en dispyt med animatörerna på den danska studion.

- Jag tyckte inte att det var roligt. Det var danskar och italienare, och jag är inte så bra på att göra mig förstådd ens på svenska. Jag hade ingen kontroll över arbetet. Att samarbeta med andra kan vara väldigt lätt och det kan vara helt omöjligt. Det är en otrolig dödsångest när det inte blir som man vill, en extremt smärtsam process, berättar Kellerman.

Kellerman berättar att hans beslut möttes av besvikelse på Nordisk Film.

- Producenten blev jävligt besviken och det förstår jag, men jag valde att säga stopp innan vi drog igång just för att jag inte ville spendera två år med något som jag inte vet att det blir bra.