Skribent

31 oktober 2008 | 15:45

Bondbrud fördöms av kommunister

Bondbruden Olga Kurylenko har det inte lätt. Efter sin insats i "Quantum of Solace" har hon fördömts av kommunistpartiet i S:t Petersburg, eftersom hon "hjälpt mannen som dödat hundratals sovjetiska medborgare och deras allierade".

Att kommunistpartiets representanter i S:t Petersburg inte har så lätt att skilja mellan fiktion och verklighet visade sig redan då "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" hade premiär i Ryssland. Då fördömde kommunisterna Harrison Ford på grund av den "antisovjetiska propagandan" i filmen.

Nu är det Olga Kurylenko som har hamnat i skottgluggen, skriver The Times. Sergej Malinkovitj, ledare för kommunistpartiets lokalavdelning, hävdar att alla vet att västvärldens underrättelsetjänster som CIA och MI6 finansierar Bondfilmerna. Det borde Kurylenko som kommer från Ukraina känna till.

- Den här ukrainska flickan ligger med Bond och det betyder att Ukraina ligger med västvärlden, säger han.

Men Kurylenko får en chans till. Om hon levererar sin medspelare Daniel Craig till den ryska underrättelsetjänsten och får honom att tala om vilka planer som Pentagon och Hollywood har för att misskreditera Ryssland kan hennes anseende återupprättas.