Film

Skribent

Mats Karlsson

2 juni 2009 | 12:01

Singer vill återvända till "X-Men"

Bryan Singer har inte varit involverad med X-Men sedan ”X2” kom 2003, men nu avslöjar han i en intervju med Totalfilm att han mycket väl skulle kunna tänka sig att återvända till ”X-Men”-världen.

-Jag är totalt sammanflätad med X-Men nu. Det som tar publiken fyra timmar att titta på, tog sex år av mitt liv. Att numera inte vara delaktig... Det är synd och skam, säger Singer.

Singer regisserade de två första filmerna, men lämnade över tredje filmen till Brett Ratner för att själv kunna jobba med "Superman Returns".

- Det är konstigt för mig att titta på "X-Men 3", eftersom jag befinner mig så nära den världen. Sedan är Brett en nära vän till mig. Men visst skulle jag hemskt gärna vilja återvända till den världen.

Men när Singer fick frågan om han skulle vilja regissera "X-Men Origins: Magneto" var han inte helt främmande för den filmen, eftersom karaktärerns bakgrund berör nazityskland.

- Det enda som intresserar mig med "Magneto" är att den skulle följa det spår jag använde mig av i "X-Men", som är Magnetos historia i koncentrationslägren. Jag har levt i den världen med "Apt Pupil", "X-Men" och nu "Valkyria". Jag kanske kan behöva en paus innan jag gör något sådant igen, berättar Singer.

| 2 juni 2009 12:01 |