Film

Skribent

18 april 2009 | 17:21

"The Boat That Rocked" – med svensk förankring

Under intervjuerna för "The Boat That Rocked" i Köpenhamn framkom det att de skönt radiorockande skådisarna Bill Nighy och Nick Frost bägge har en koppling till vårt avlånga land. Detsamma gäller i ännu högre grad för regissören Richard Curtis...

Under intervjuerna för "The Boat That Rocked" i Köpenhamn framkom det att de skönt radiorockande skådisarna Bill Nighy och Nick Frost bägge har en koppling till vårt avlånga land. Detsamma gäller i ännu högre grad för regissören Richard Curtis. Vilka är kopplingarna då?

Nick Frost inledde sin intervju med att förklara att han älskar den svenska naturen och att både han och den evige sidekicken Simon Pegg brukar tillbringa tid i skärgården.

Bill Nighy deklarerade skämtsamt att han inte kan sluta tänka på när Helena Bergström skrek ljuvliga obegripligheter på svenska när hon spelade hans fru i rockkomedin "Still Crazy" 1998.

- Jag kände mig lyckligt lottad som fick ha henne till fru, berättar Nighy för MovieZine.

Richard Curtis hade å sin sida ett mer traumatiskt Sverigeminne. Som barn bodde han i vårt land ett par år – en period under vilken han under somrarna tvingades gå runt i sin skoluniform med kortbyxor och jumper medan hans systrar orättvist nog fick pengar till både kläder och makeup. När han en dag gick på en rockkonsert (visst märks det ett tema här?) blev han oväntat uppdragen på scen av artisten. Vad var då syftet med tilltaget att ta upp gossen på scen? Jo, att visa upp vilka bisarra fans som bandet hade bland publiken. Trots det verkar Curtis ha repat sig mycket väl och påpekar att han hade det bra i Sverige i övrigt.

Intervjuerna med Richard Curtis, Bill Nighy och Nick Frost kommer upp på MovieZine inom kort.