Film

Skribent

29 september 2008 | 18:01

Alfredson: "Låt inte Den rätte förstöras"

"Låt den rätte komma in", Tomas Alfredsons filmversion av vampyrsagan från förorten har inte ens hunnit få sin svenska biopremiär, innan det planeras en remake med Matt ”Cloverfield” Reeves bakom rodret.

Onödigt, om vi frågar vår svenske regissör.

- Remakes ska man göra på förlagor som inte varit så bra - då har man ju chans att rätta till och förbättra det som gått snett. Själv tycker jag att filmen har blivit jättebra och är väldigt stolt över den. De som ska göra den amerikanska versionen kanske har en annan åsikt, berättar han för MovieZine.se.

Alfredson minns själv hur han såg den tecknade ”Pippi Långstrump” tillsammans med en åldrad Astrid Lindgren, som avskydde den.

- Det sorgligaste jag skulle kunna tänka mig vore att se John Ajvide Lindqvists historia tillrättalagd och strömlinjeformad, säger han.

Valet av regissör eller hans förra film ”Cloverfield” vill Alfredson inte uttala sig om, och han har heller ingen inblandning i den nya produktionen. Men precis som vi undrar han om amerikaner verkligen inte kan läsa undertexter.

- Det bär mig emot att gnällspika - men det är klart att har man ägnat flera år åt att måla en tavla är det störande att höra bullret om kopian innan man hunnit ha vernissage!