SPONSRAT

Skribent

MovieZine

3 juli 2016 | 12:00

15 bästa filmerna och serierna på C More just nu

Skräck, spänning, sex, spioner och skratt. Vi tipsar om sevärda filmer och fantastiska serier du kan streama direkt! Listan presenteras i samarbete med C More.
Vissa filmkvällar kan det kännas som att man ägnar lika mycket tid åt själva valet av film som man sedan ägnar åt att faktiskt njuta av den. Som tur är har C More ett digert utbud av riktigt kvalitativa titlar att välja bland i sitt stall. För att underlätta ditt val maximalt har vi här på MovieZine dessutom plockat ut tio filmer och fem serier som alla håller otroligt hög klass. 

Så om du vill kan du alltså välja en av nedanstående filmer eller serier på måfå, och vi kan (nästan) lova att du kommer bli supernöjd oavsett vilken av nedanstående titlar du sedan dundrar igång. Smidigt va?

10 sevärda filmer på C More

”Star Wars”-favoriten Oscar Isaac och begåvade Jessica Chastain spelar ett äkta par som försöker få sin transportfirma att överleva. Det är lättare sagt än gjort i 1980-talets New York, när maffian håller staden i ett järngrepp. Ett lågmält men fängslande thrillerdrama om den amerikanska drömmens pris.

Leon (1994)

Snygg actionthriller, spännande drama och en annorlunda kärlekshistoria - ”Leon” kan mycket väl vara Luc Bessons bästa film. En slags spinoff på den franske regissörens ”Nikita”, som handlar om en lönnmördare (Jean Reno) i New York och en tolvårig flicka (Natalie Portman i första filmrollen) som han svär att skydda.

Amy (2015)

Med bara två album bakom sig gick Amy Winehouse till historien som en av de största musikaliska rösterna som alltför tidigt tystnade. Den här Oscarsbelönade dokumentären följer hennes uppgång och fall, via listettor, medieskandaler och nya intervjuer med dem som stod henne nära. Håll näsdukarna nära till hands men missa inte detta gripande öde.Wild (2014)

Ibland vill man bara dra på sig kängorna, lämna vardagen för några månader, och ge sig ut på en lång färd för att upptäcka sig själv. Reese Witherspoon spelar Cheryl Strayed, en kvinna som vågade släppa allt för en unik och inspirerande once-in-a-lifetime-upplevelse.


Långt innan ”Prison Break” och ”Nyckeln till frihet” fanns ”Midnight Express”. Ännu en mycket sevärd sann berättelse, om Billy, en ung amerikan som fastnar i turkiska tullen med två kilo hasch. Han blir dömd till 30 år i ett brutalt fängelse, där en flyktplan är det enda som håller honom vid liv. Tvåfaldigt Oscarsbelönad.

It Follows (2014)

Lågbudgetskräckis som hämtar inspiration från de allra bästa i genren. Tonåriga Jay (Maika Monroe) får en stalker på halsen, en varelse som kan byta skepnad och se ut som vem som helst i hennes bekantskapskrets. Krypande obehag som skrämmer skiten även ur de mest härdade rysarfans.

Gone Girl (2014)

David Fincher, vår tids mästare på spänning, filmar Gillian Flynns roman om ett trasigt äktenskap och ett mordmysterium som förbryllar hela USA. Ben Affleck spelar maken som blir huvudmisstänkt när hans fru (Rosamund Pike) försvinner. Men är allt som det verkar? (Surprise: nej.)Tootsie (1982)

”Tootsie” är 80-talsklassikern som troligen inspirerade både ”Mrs. Doubtfire” och ”Big Mommas hus”, men också en komedi med mer djup än väntat. Dustin Hoffman spelar den arbetslöse skådespelaren som drar på sig klänning och peruk, gör fullkomlig succé i en tv-såpa, och vågar säga det andra tänker om sexism och feminism.


Några av de bästa svenska filmerna får aldrig den publik de förtjänar. Passa på att ta igen den här hyllade ungdomsfilmen med en fantastisk Felice Jankell i huvudrollen. Hon spelar titelrollen som Sophie, som drar till Berlin där hennes vän Alice är spårlöst försvunnen. Vackra bilder och välskrivet manus.

Påklädaren (2015)

Purfärsk tv-filmatisering av en framgångsrik pjäs. Mitt under andra världskriget ska ett teatersällskap sätta upp Shakespeares ”Kung Lear”. Ian McKellen, Anthony Hopkins och Emily Watson skiner i huvudrollerna.

5 fantastiska TV-serier på C More
Turn (2014)

Historiskt krigsdrama med Jamie Bell i huvudrollen som Abe Woodhull. Han är New York-bonden som blev spion och hjälpte till att vända oddsen i det amerikanska frihetskriget (1775-1783). Snyggt filmad och med skickligt vävda intriger är det här en serie att kasta sig över för alla som är på jakt efter nästa vettiga tidsfördriv. Tre säsonger finns tillgängliga.


Hyllad spionserie efter John Le Carrés spänningsroman. Tom Hiddleston spelar nattportieren i Kairo, som under arabiska våren blir intrasslad i en spionhärva. Miniserie på sex avsnitt i regi av Susanne Bier - som, likt Hiddleston, numera ryktas vara en perfekt kandidat för nästa Bondfilm!


Det är en av de mest intressanta tv-upplevelser du kan få just nu. Serien handlar om Christine, en juridikstudent som extraknäcker som eskort. Hennes alter ego Chelsea tvingar tittaren att fundera över frågor som inte alltid har självklara svar. Första säsongen består av 10 halvtimmeslånga avsnitt.Jordskott (2014)

Serien som kallats för en svensk ”Twin Peaks” saknar varken spänning, mystik eller kusliga skogsmiljöer. Jämförelsen med Lynchs kultserie är smickrande men inte helt rättvis, ”Jordskott” lyckas göra något eget och trollbindande i denna genre. Moa Gammel spelar poliskommissarie som utreder ett barns försvinnande i sina gamla hemtrakter. Thriller i tio avsnitt.


Under 80- och 90-talet gick många vhs-spelare varma med Bruce Campbells skönt underhållande splatterrullar. Här är han tillbaka som Ash, med motorsågen redo att förinta ondskan på nytt till tittarnas förtjusning. Sam Raimi regisserar och en andra säsong är redan beställd. Första består av 10 halvtimmeslånga avsnitt.
| 3 juli 2016 12:00 |