Skribent

16 september 2008 | 03:01

Spider-Man ställer krav för sin dotter

Tobey Maguire har förhandlat fram en ovanlig uppgörelse med Sony. Maguire krävde att få familjetid under inspelningarna av "Spider-Man 4" och "Spider-Man 5", skriver Times. Han insisterade på att börja inspelningarna tidigt på morgonen för att få kvällarna lediga för att kunna umgås med sin 22 månader gamla dotter Ruby.
Maguire kommer att få 50 miljoner dollar för båda filmerna och det är betydligt mer än vad Keanu Reeves fick för de sista två Matrix-filmerna som också spelades in samtidigt. Reeves tyckte dock att det blev alldeles för jobbigt med två filmer samtidigt.
"Tobey erkänner att han är väldigt envis med allt han gör och att fostra Ruby är inget undantag. Han skulle aldrig tillåta att Ruby skulle bli lidande av arbetet, oavsett hur bra betalt det är och det insåg Sony", berättade en vän till Maguire.
Det var länge oklart huruvida Maguire skulle göra med de nya filmerna. Sony tog det säkra före det osäkra och skrev ner en lista på alternativa skådespelare innan Maguires agent hann komma till förhandlingsbordet där de snart hittade en uppgörelse.