Sponsrad

Skribent

Jonatan Blomberg

30 september 2018 | 09:00

10 heta tv-serier att kolla in på HBO Nordic under hösten

Varje höst ställs vi inför samma omöjliga uppgift, med mängder av nya säsonger - vilka borde du se? Här hittar du de tio hetaste hos HBO Nordic.
Vi har nu officiellt lagt en fantastisk sommar bakom oss, istället har vi nu allt kallare och mörkare höstkvällar att se fram emot. För somliga känns det kanske som en sorglig utveckling, men alla vi tv-frälsta vet att det också betyder något alldeles fantastiskt.
 
Det har nämligen blivit dags för alla nya (och gamla) tv-serier att dra igång på allvar. Jag har därför satt ihop en lista på de tio hetaste höstserierna som kommer att visas på HBO Nordic under hösten.
 

"Mayans M.C."

 
 
Den officiella spinoffen till "Sons of Anarchy" är äntligen här! Efter nästan fyra års väntan, sedan originalserien lades ned, får vi nu följa motorcykelgänget "Mayans M.C.". Även om några av ansiktena visserligen går att känna igen sedan tidigare, är fokuset mer på en grupp helt nya karaktärer - vilket gör att det går bra att hoppa på serien även utan att ha sett "Sons of Anarchy" innan.
 

"Kidding"

 
 
En av årets allra bästa nya serier tuffar vidare under hösten. Jim Carrey gör en av sina bästa roller någonsin, som den allt mer deprimerade barnprogramledaren. Återföreningen mellan Carrey och Michel Gondry, som även regisserade mästerverket "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", är exakt så magisk som jag på förhand hade hoppats att den skulle vara.
 

"The Deuce"

 
 
David Simon ("The Wire") är en av vår tids bästa tv-skapare, med en förmåga att berätta sina (ofta) råa historier på väldigt verklighetstrogna sätt. Om du någonsin velat uppleva New York under 70-talet, med porrindustrins uppkomst i fokus - då har du hittat helt rätt. Maggie Gyllenhaal levererar dessutom en oerhört stark rollprestation som sent lär glömmas.
 

"A Discovery of Witches"

 
 
Häxor och vampyrer verkar det aldrig kunna finnas för många tv-serier om. "A Discovery of Witches" tillhör däremot (lyckligtvis) en av de absolut bästa och mest intressanta tagningarna av genren på länge. Att svenska Malin Buska ("Advokaten") dessutom landat rollen som en av de allra läskigaste häxorna i serien, är såklart extra roligt.
 

"Manifest"

 
 
Det hör inte till vanligheterna att nya tv-serier från en "icke kabel-tv"-kanal lyckas slå igenom ordentligt längre. Särskilt inte när det gäller serier som försöker vara lite mer ambitiösa och drar sig åt "Lost"-hållet. Men det är precis vad NBC-serien "Manifest" ser ut att lyckas med, de vanliga klyschorna undviks medan ett nytt spännande mysterium börjar ta form. Med som producent finns också bland annat Robert Zemeckis ("Tillbaka till framtiden"-trilogin, "Cast Away", "Forrest Gump").
 

"Mr. Inbetween"

 
 
Tv-serier om torpeder och lönnmördare finns det gott om - bara från i år kan vi exempelvis räkna upp succéerna "Barry" och "Killing Eve" (som båda också finns att se på HBO Nordic). "Mr. Inbetween" är trots det något helt nytt, en slags mix av komedi, action och drama. Kanske är det faktumet att det hela utspelar sig i Australien, med mestadels okända, men helt fantastiska, skådespelare - som gör den så speciell? När du väl börjar titta är det nästan omöjligt att sluta.
 

"Flight of the Conchords: Live at the London Apollo" - premiär 7 oktober

 
 
Okej, det kanske är lite fusk från min sida här - med tanke på att detta inte är en tv-serie. Men om du ska se något på HBO Nordic under hösten, bör "Flight of the Conchords"-specialen utan tvekan vara ett av toppvalen. Det är de 87 mest välspänderade komedi-minuter du kommer att kunna hitta under hela hösten. 
 

"Camping" - premiär 15 oktober

 
 
Lena Dunham, skaparen bakom superhyllade "Girls", är tillbaka med sin nya tv-serie "Camping" - i vilken Jennifer Garner ("Alias") dessutom gör efterlängtad tv-comeback. Serien är en adaption av en brittisk tv-serie med samma namn.
 

"My Brilliant Friend" - premiär 19 november

 
 
Dramaserien "My Brilliant Friend" är baserad på Elena Ferrantes succéroman ("Min fantastiska väninna") och utspelar sig i ett farligt Neapel, Italien. Berättelsen tar oss från 1950-talet och 60 år framåt i tiden, där den besynnerliga vänskapen mellan Elena och Lila berättas från början till slut. Serien är dessutom HBO:s första originalserie helt på ett annat språk än engelska; italienska.
 

"Escape at Dannemora" - premiär 19 november

 
 
Två fångar inleder en romans med en anställd vid ett fängelse, som sedan hjälper de båda att rymma. Allt är dessutom baserat på verkliga händelser, med de fantastiska skådespelarna Benicio Del Toro, Patricia Arquette och Paul Dano i huvudrollerna. Samtliga avsnitt i miniserien är regisserade av Ben Stiller.
 
Vilka av HBO Nordics heta höstserier är du mest sugen på att få följa under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 30 september 2018 09:00 |