Kort&Gratis - Ny svensk kortfilm 2007

Kortfilm
96 MIN
Svenska
Kort&Gratis - Ny svensk kortfilm poster

Synopsis

Folkets Bio Malmö fortsätter med att visa kortfilmsprogram helt gratis - KORT&GRATIS! I denna säsongs KORT&GRATIS-paket ingår sex st filmer, deras sammanlagda längd är 96 min.

FILMERNA:

SVÄLJ
Regi: Martin Ester Bergsmark och Mark Hammarbergs, Sverige 2007, 29 min.
Sverige är ett självgott och mysigt land. Här kommer en film som rispar på den ytan. Svälj är ett kollage av dom svenska bilder som annars sorteras ut och läggs längst ner i garderoben, dom som man inte gör julkort av. Svälj petar i våra sår. I Svälj blandas dokumentär och fiktion, utan klara gränser. En afrikansk kvinna som säger sig vara gift med kung Carl Gustaf. Ungar som vandaliserar dockor och bränner Barnens bibel i en skogsdunge. Och det är bara början. Ingenting är heligt i detta pumpande kollage om djupa sprickor i folkhemmet.

ROSA OCH ASOR - DEN GULA KJOLEN
Regi: Anna Guldager, Sverige 2006, 9min.
Följ med de siamesiska tvillingarna Rosa och Asor i deras värld, där allt kan hända och ingen är den andra lik.


GRÅTER OCH STÖR DE ANDRA
Regi: Johanna Bernhardson, Sverige 2007, 11 min.
Med hjälp av läkarjournaler, gamla smalfilmer och äldre släktingar försöker regissören ta reda på varför hennes mormors syster tillbringade 30 år på mentalsjukhus. En vacker och melankolisk dokumentär.

OROBORUS
Regi: Malin Nicander, Polen 2007, 6 min.
En ung kvinna rör sig i olika rum. Kvinnan slits mellan olika delar av sig själv. En spännande svartvit, bildstark film om självkontroll och ätstörning. Producerad vid Polska filmskolan.

GOODBYE BLUEBIRD
Regi: Lisa Aschan, Sverige/Danmark 2007, 13 min.
En skådespelare är i Köpenhamn för ett gästspel. Han besöker sin dotter som han försummat i alla år. Det blir ett smärtsamt möte - med ett surrealistiskt slut.

HITMUSIK - konsten att sätta rytm till revolt
Regi: Råfilm Produktionskollektiv / Sascha Fülscher, Oskar Idin, Alex Veitch, Anna Weitz & Anna Klara Åhrén.
Sverige 2007, 28 min.
Med avstamp i proggbandet Röda Bönors övertygelse om musikens förändringskraft levererar filmkollektivet Råfilm en historia som annars ofta döljs bakom topplistor, idolfixering och naken hud. En historia som visar att det går att behålla kontrollen över det man gör – och lyckas. När Lundabandet Röda Bönor på 70-talet äntrade proggscenen drevs de av en övertygelse att musiken var en väg till en bättre värld, att alla kan vara med och att det kan bli bra. De var en del av en rörelse som vid en första anblick av 2000-talets idolfixerade och avklädda musikbransch känns avlägsen. Men letar man sig bort från topplistorna nyanseras bilden. Internationella band som Le Tigre, Linton Kwesi Johnson och Chicks on Speed sjunger ut arga budskap om hur människor fortfarande behandlas olika. I Sverige återfinns dessa strömningar bland annat hos Laleh, MJM Propaganda, Radical Cheerleaders, Christine Owman och Svenska Akademien, som alla framgångsrikt levererar radikala statements.
Ditt betyg
3.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
Logga in så gissar vi ditt betyg

Info

Originaltitel
Kortfilmsblock: Kort
Biopremiär
1 januari 2007
Språk
Svenska
Distributör
Folkets Bio
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kort&Gratis - Ny svensk kortfilm
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu