Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om 1973

Komedi
USA
84 MIN
Engelska
Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om poster

Synopsis

Woody Allen har denna gång skapat en rad vansinniga historier, som utforskar några av de mest besvärliga ämnena inom sex: En kärleksdrog visar sig vara effektiv för en hovnarr  som hittar vägen till drottningens hjärta - men hon skulle fördra nyckeln till hennes kyskhetsbälte. Onaturliga handlingar, med en godmodig läkare som faller för ett får med beslutsångest. Jack Barry ställer tjugo fräcka frågor om fetischism i en heltokig tv-show. De absurda händelserna når ett klimax när vi får se Tony Randall, Burt Reynolds och Woody Allen som spermier som är lite osäkra på det där med ejakulationen!
Ditt betyg
2.7 av 67 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Every Thing You Always Wanted to Know About Sex - But Were Afraid to Ask
Biopremiär
28 juni 1973
DVD-premiär
22 december 2000
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Längd

Recensent

Ri Versteegh

24 augusti 2014 | 16:00

Komisk studie i sex

"Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om" är precis vad titeln indikerar. Filmen är uppdelad i sju olika vinjetter som var och en börjar med en fråga om sex. Filmen har inte någon vidare helhet utan är en rad episoder om sex ihopsatta till en långfilm.
Vinjetterna är intressanta och roliga men helt olika varandra. Manuset är lustigt och allting är taget till det mest absurda vilket får en att skratta högt. Det är verkligen en komisk studie i sex. Det är en film som ingen annan än Woody Allen kunde ha gjort.

Den första frågan som ställs är Do aphrodisicas work? Detta är en annan plats och tid. Woody Allen spelar en narr som inte kan få kungen att skratta. Han lyckas dock få drottningen på fall genom en afrodisiaka. För mig känns denna del av filmen något mindre intressant än många av de andra delarna. Det är lite väl förenklat och det är mycket som sker på kort tid. Av den anledningen känns det hela lite stressigt. 

Nästa film är svar på frågan What is Sodomy? Briljansen i denna del av filmen är helt klart Gene Wilder. Wilder är en otrolig skådespelare och när han här får spela en man som blir kär i en get är han helt underbar!

Den tredje frågan som ställs är, Why Do Some Women Have Trouble Reaching an Orgasm. Detta är väl Allens hyllning till italienskt filmskapande. Alla talar italienska i denna del och det hela känns väldigt sexigt men det är varken särskilt intressant eller roligt. 

Nästa del är, Are Transvestites Homosexuals? Och det här blir en söt liten historia om äktenskap och vad det kan betyda att vara någons livspartner. Den lilla historien bjuder på skratt medan den väcker publikens sympati. 

Den femte delen av filmen är en gameshow och svarar på frågan, What are sexperverts. Det är uppenbart en parodi på en gameshow och det är något kul i sig, men det håller inte riktigt hela vägen för mig. Det är på något sätt inte lika roligt som man skulle önska att det var. 
Den näst sista filmen är, Are the Findings of Doctors and Clinics Who Do Sexual Research and Experiments Accurate? Detta är en bisarr orgie i sexexperiment. Även denna del känns inte särskilt intressant trots att den bjuder på några härliga bilder, som till exempel ett jättebröst som bara växer. 

Till slut når filmen sitt klimax i sin sista del, What Happens During Ejaculation. Detta är utan tvekan min favoritdel. Det finns nog ingen som kan glömma Woody Allen utklädd till en nervös spermie, efter att ha sett det. Allen låter organen i kroppen bli till människor. Denna del i sig själv gör filmen sevärd.

Allen gör ett bra jobb med att låta filmen byggas upp för att komma till orgasm. Trots filmens många tillkortakommanden är det en film väl värd att se. 
| 24 augusti 2014 16:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu