EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

24 augusti 2015 | 22:00

Tyrese Gibson: "Vi gjorde filmen för Paul"

Tyrese Gibson om den bitterljuva succén, favoritscenen och planerna för "Fast & Furious 8".
Att kalla ”Fast & Furious 7” för årets stora actionfilm vore en underdrift. Sedan biopremiären i april har denna sjunde del i den ostoppbara filmserien gasat sig hela vägen upp bland tidernas största filmsuccéer. 

Vi pratar med en fåordig med nöjd Tyrese Gibson, som önskar han kunde dela framgångarna med sin bortgångne vän och kollega Paul Walker. 

Grattis till en av tidernas största filmer. Vem kunde ana?

- Vi är så tacksamma att så många fans världen över kom och visade sitt stöd till den här franchisen. Det känns bitterljuvt också, eftersom vår broder Paul inte finns med oss fysiskt längre och kan fira succén. Men det känns bra att veta att folk älskar honom lika mycket som vi gör.

Hur var det för dig att göra filmen utan Paul?

- Vi spelade in 80 procent av filmen med Paul, innan det hände. När vi väl hade slutat sörja, så bestämde vi alla att vi gör klart filmen till hans ära. 

Det blev ett vackert hyllningsmontage till honom i slutet. Själv då, har du någon favoritscen i filmen?

- Jag älskar hela filmen. Men en av mina favoritscener är när Paul, Vin och Dwayne och gänget klär på sig och gör sig redo. De packar vapen, ett avsågat gevär. Det är ett montage där alla förbereder sig för strid. Det var riktigt coolt.Gör du dina egna stuntscener?

- Yes, sir. Jag hoppade ut ur ett flygplan med en bil…

Men det gjorde ni väl inte på riktigt?

- Jodå! 

Hur gick det? 

- Det gick inte så bra. 

Vad hände?

- Det blåste mycket.

Vad har varit mest givande för dig med att vara en del av ”Fast & Furious”-familjen?

- Min relation med Vin. Den har ändrat mitt liv. Han är min storebror, han är min vän. Våra döttrar känner varandra, våra barn leker med varandra. Det har varit fantastiskt att vara vänner framför kameran och utanför.Du har hängt med sedan 2003 och genom fyra filmer. Vad säger du om hur ”Fast & Furious” har utvecklats?

- Jag är så stolt. Jag är så glad att fansen ser filmerna. Vi har mer press på oss än vad man kan tro. För varje framgångsrik film undrar alla om vi kan toppa det. Om vi kan göra en ännu större och bättre film, eller om vi tappar det. Vi har bara växt och växt. Det är vi glada för. Nu släpps filmen i Sverige på DVD och Blu-ray, det vet jag att många fans har väntat på.

Så kommer nästa film att bli större och bättre?

- Oh, yeah…!

När börjar ni filma ”Fast & Furious 8”?

- Vi spelar in i april nästa år. 

Vad kan du avslöja om den?

- Jag kan inte säga något om filmen, försöker du ge mig problem? Haha.

Den här gången fick ni James Wan som ny regissör. Vad gör en skräckfilmsregissör rätt för ”Fast & Furious”?

- Här är det vackra med att vara begåvad: alla vi fick bidra med våra egna perspektiv och synpunkter. Det var intressant att se James Wans vinkel på ”Fast & Furious”, speciellt då han bara gjort skräckfilmer innan. Han tacklade pressen på ett genialt sätt, och han levererade. 

Förutom ”Fast & Furious”-filmerna, vilken är tidernas bästa actionfilm?

- Min favorit? Det måste vara ”Bad Boys” med Martin Lawrence och Will Smith. Den har bra action!


"Fast & Furious 7" finns nu på Blu-ray & DVD.
| 24 augusti 2015 22:00 |